HomeSport

1 vit pas vdèkjes së tij kërkohet drejtësia/ Maradona më përdhúnoí në moshën 16-vjeçare

Shumë histori rreth komploteve të Diego Maradonës vazhdojnë të zbulohen pothuajse çdo ditë, edhe një vit pas vdèkjès së tij. Një nga episodet më emocionuese që rrethon legjendën e futbollit nga Argjentina i përket Kubanes Maves Alvarez, e cila pretendoi se kishte pasur një lidhje me një ish-lojtar kur ishte vajzë dhe se ai i “shkatërroi fëmijërinë”.

Alvarez, e cila aktualisht është 37 vjeç, dëshmoi javën e kaluar në një gjýkatë në Argjentinë, duke pretenduar se kur ishte 16 vjeç, Maradona e përdhunoi. Ndodhi në Argjentinë, në vitin 2001, kur Diego ishte 40 vjeç. Ajo pretendoi se e kishte takuar për herë të parë përpara se të udhëtonte, ndërsa ai ishte në Kubë, kur ai po trajtohej për varësinë e tij nga dróga në atë kohë.

Albers akuzoi Maradonën se e përdhunoi në Buenos Aires, në dhomën e klinikës ku po qëndronte, kur nëna e saj ishte në dhomën ngjitur: “Më mbuloi gojën dhe më përdhunoi, nuk dua ta mendoj shumë. Unë pushova së qeni vajzë në atë moment, m’u hoq gjithë pafajësia dhe është e vështirë. “

Matthias Morella, avokati i Maradonës para vdèkjes së tij, nuk iu përgjigj rastit. Alvarez pretendoi se ishte vërtet një marrëdhënie normale, por se në një sërë rastesh ish-lojtari e kishte detyruar veten ndaj saj. Ajo pretendoi se familja e saj e miratoi marrëdhënien me argjentinasin vetëm në dritën e marrëdhënieve të tij të mira me presidentin e atëhershëm kuban, Fidel Castro.

Alvarez shtoi: “Kam paraqitur ankesën për të ndihmuar të gjitha gratë dhe të gjitha víktimat. Është e vështirë për mua të jem në Argjentinë dhe ta shoh atë kudo, ai është një hero atje, por gjithçka që mbaj mend për të më duket e shëmtuar. “Familja ime e pranoi këtë marrëdhënie edhe pse nuk ishte e mirë për të, apo për askënd.”


TË NGJASHME