HomeLajme

10 gjëra që nuk i dinim për kukullën Barbie

Barbie u krijua për herë të parë në 9 mars 1959-ën. Krijuesja u frymëzua nga lojërat e vajzës së saj, Barbara që i vishte kukullat dhe i vinte të silleshin si të rritura.

Kështu që emri i vërtetë i Barbie-t është Barbara (si vajza e krijueses Ruth Andler). Mbiemri është Millicent Roberts.

Prindërit e Barbie-t kanë emra gjithashtu: Margaret dhe George.

Ka edhe motra e vëllezër. Vëllezërit e saj janë kapiteni Roberts, binjakët Tutti dhe Todd. Motrat e saj janë Stacie, Shelly, Krissy dhe Chelsea. Kurse kushërira e saj është Francie.

I dashuri i saj historik është Ken. Edhe ai ka mbiemër, Carson, Ken Carson.

Është kukulla më e shitur në botë.

Është japoneze. Po, Barbie i parë u prodhua në Japoni dhe 350 mijë kukulla u shitën në vitin e parë.

Barbie ka bërë shkollën e mesme, por jo të lartën. Di 50 gjuhë dhe ka 38 kafshë. Ajo gjithashtu ka licensë për stjuardesë.

Në 12 gusht të 2004-ës ka nisur fushatën elektorale për t`u bërë presidente e Shteteve të Bashkuara. Prezantoi Partinë e Vajzave me një program të vërtetë të shkruar nga Mattel, kompania që e prodhon.

Në 2017-ën Mattel krijoi një Barbie frymëzuar nga bukuria e modeles gjermane Claudia Schiffer. Meqë Claudia është quajtur “Barbie e pasarelave”.

Burimi: Roba Da Donne


TË NGJASHME