HomeLifestyle

10 gjëra që pëlqejnë të bëjnë femrat kur janë vetëm

Nuk është sekret që nganjëherë të gjithëve na pëlqen të kalojmë ca kohë plotësisht vetëm – pa prindërit tanë, fëmijët ose ndonjë tjetër të rëndësishëm. 

Ka aq shumë që mund të bëjmë vetë! Për imagjinatën tonë është me të vërtetë e pakufishme. 

Por çfarë u pëlqen burrave dhe grave të bëjnë ndryshe kur kanë ca ‘kohë vetëm’? 

1. Hanë sa të duan

Pranojeni, zonja – ka raste kur ju i nënshtroheni dëshirës për të ngrënë një shirit çokollate të tërë. Nga vetvetja. A nuk mund të pijë një grua një kuti me lëng pa u ndërprerë nga dikush që kërkon ta ndajë? Sigurisht që ajo mundet. Ajo mund ta bëjë këtë kur është vetëm në shtëpi, dhe të gjitha ushqimet e shijshme janë të sajat dhe vetëm të sajat. 

2. Shikojnë shfaqje pa kuptim në TV

Ka raste kur gratë kanë dëshirë të shikojnë një shfaqje televizive që nuk do të mburreshin kur e shikonin. Fëmijët nuk interesohen për këto shfaqje dhe është e pashmangshme që burrat e tyre t’i gjykojnë ata se kanë humbur kohën e tyre me TV. Paqja dhe qetësia vijnë në shtëpi kur babai i nxjerr fëmijët për një shëtitje, atëherë ato më në fund kanë marrë kohën për të shijuar shfaqjet e tyre të preferuara televizive.

3. Dëgjojnë muzikë, duke kënduar dhe duke kërcyer

Kur nuk bëhet fjalë për askënd tjetër, shumë atje mendojnë me vete: Hoorah! Më në fund mund të vë këngët e Beyoncé, Taylor Swift ose One Direction në volum të plotë, të vrapojë nëpër shtëpi dhe të kërcejë. Sepse nuk ka asgjë si ta lini veten të përhumbet ndonjëherë.

4. Shijojnë momentin

Nuk mund të mohohet që dashuria që marrim nga partnerët dhe fëmijët tanë na mbush zemrat me gëzim dhe lumturi të pafund. Sidoqoftë, të gjitha gratë duhet ta pranojnë se u duhet edhe pak kohë, të themi, të paktën 20 minuta vetmi në ditë për pjesën e tyre të mendjes, kur askush nuk tërheq në mëngë ose nuk bën pyetje.

5. Zhyten në një banjë luksoze

Vetëm imagjinoni këtë: një banjë me flluska, maskë hidratuese për fytyrën dhe muzikë relaksuese. Askush nuk ju shqetëson pa ndonjë arsye ose po ju shqetëson në lidhje me disponueshmërinë e tualetit. Thjesht e mrekullueshme! Cilat gra mund t’i thonë jo kësaj?

6. Lexojnë revista ose libra që nuk kanë pasur mundësi të lexojnë 

Duke përqafuar mundësinë për të fshirë ato inç pluhuri nga romani i tyre i preferuar, të ulen në divan dhe të lexojnë me përmbajtjen e zemrës së tyre – praktikisht të gjitha gratë duan ta bëjnë këtë kur personi i fundit mbyll derën e shtëpisë. 

7. Ulen në divan për më shumë se pesë minuta dhe shijojnë ndjenjën e pastërtisë

…. e cila do të zhduket sa më shpejt që pjesa tjetër e familjes të kthehet! Nëse ndodh ndonjë gjë, ato gjithmonë mund të mbështeten tek fëmijët për ta bërë të gjithë vendin të çrregullt përsëri, dhe askush nuk e di se si ata arrijnë ta bëjnë atë kaq shpejt. Kështu që natyrshëm, të gjitha gratë (dhe të gjithë prindërit në përgjithësi) dëshirojnë që kjo kohë kalimtare e paqes dhe qetësisë të zgjasë vetëm pak më shumë.

8. Bëjnë gjërat në shtëpi me ndihmën e askujt

Ndonjëherë fëmijët duan të ndihmojnë mamanë me punët e shtëpisë, e cila është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i mësuar ata të jenë të përgjegjshëm dhe të zotë. Sidoqoftë, ndonjëherë një grua thjesht dëshiron të mbarojë me pjatat dhe të kthehet në jetën e saj. Edhe kur ndihmojnë, fëmijët mbeten burimi kryesor i rrëmujës dhe telasheve – ata në mënyrë të pashmangshme derdhin dhe thyejnë gjërat gjatë procesit. Sigurisht, është e vetëkuptueshme që ne i duam fëmijët tanë megjithatë … Por ne duhet ta pranojmë se askush nuk do t’i japë vendit një pastrim të duhur siç munden femrat.

9. Shkojnë në pazar pa u dashur të nxitojnë ose të shikojnë nga fëmijët

Një udhëtim në qendrën tregtare vetëm pa partnerin dhe fëmijët e saj ndihet si një burg për shumë gra. Ato ndihen totalisht të lumtura. Ato mund të zgjedhin dhe provojnë rrobat për aq kohë sa mund të rrinë pa kontrolluar vazhdimisht orën e tyre, dhe pa u nxituar nga psherëtimat, rënkimet dhe rënkimet e pafundme. Sa ndjenjë e gëzueshme!

10. Gjumi

Çdo pozicion gjumi do të bëjë punë!. Gjumi është mishërimi i kënaqësisë. Nuk ka asgjë tjetër për të thënë!


TË NGJASHME