HomeLajme

10 kompanitë më të mira për balancën punë-jetë

Gjatë gjithë pandemisë, punonjësit kanë raportuar nivele më të larta të lodhjes dhe orëve më të gjata të punës. Ky zhgënjim ka arritur deri aty sa mijëra punonjës vazhdojnë të lënë punën e tyre në një eksod masiv, që ekonomistët e kanë quajtur “Dorëheqja e Madhe”.

Disa kompani, megjithatë, po ndërmarrin hapa domethënës për t’i mbajtur punonjësit e tyre të lumtur dhe të shëndetshëm gjatë kësaj krize, sipas një raporti të ri nga Glassdoor. Analistët e Glassdoor lexuan miliona komente nga punonjësit aktualë dhe ish-punonjës me kohë të plotë me bazë në SHBA midis marsit 2020 dhe shtatorit 2021 për të përcaktuar se cilat kompani kanë arritur ekuilibrin më të mirë mes punës dhe jetës.

Këtu janë 10 kompanitë më të vlerësuara për balancën punë-jetë, sipas Glassdoor:

Kompanitë e teknologjisë dominojnë listën, pasi shumë punëdhënës u pajisën për një kalim të shpejtë në punë në distancë gjatë fillimit të pandemisë dhe historikisht ofrojnë politika fleksibël të punës nga shtëpia. Daniel Zhao, një ekonomist i lartë dhe shkencëtar i të dhënave në Glassdoor, vëren se shumë nga punëdhënësit me vlerësimin më të lartë i kanë dhënë përparësi mirëqenies së punonjësve gjatë pandemisë duke ofruar politika si puna nga kudo, PTO të pakufizuar (kohë pushimi me pagesë) dhe orare fleksibël. 

Industritë me më pak mundësi pune në distancë si shitja me pakicë, restorantet dhe transporti u renditën më poshtë për balancën punë-jetë. Zhao thekson se kompanitë në këto industri kanë lúftuar me përmirësimin e balancës punë-jetë për punonjësit e tyre pasi puna nga shtëpia është “thjesht e pamundur”, edhe gjatë pandemisë. 

Raporti i Glassdoor zbuloi gjithashtu se shqetësimet e shëndetit mendor vazhdojnë të jenë në krye për punonjësit dhe se kompanitë që kanë ndërmarrë veprime për të adresuar lodhjen e punonjësve, si ofrimi i PTO shtesë, priren të renditen më lart për ekuilibrin punë-jetë. 

Përqindja e rishikimeve në Glassdoor që diskutojnë lodhjen u rrit 100% gjatë pandemisë ndërsa përqindja e punonjësve që përmendin shëndetin mendor në Glassdoor u rrit me 143%. Shumica e përmendjeve të lodhjes kanë qenë negative, zbuluan analistët, duke sugjeruar se punëtorët janë gjithnjë e më të pakënaqur me mënyrën se si kompanitë e tyre po kujdesen për shëndetin mendor të punonjësve. 

Për të adresuar më mirë lodhjen e punonjësve, Zhao thotë se kompanitë duhet të krijojnë pritshmëri të qarta rreth punës dhe pushimit. 


TË NGJASHME