HomeLifestyle

10 njerëzit më të pasur në botë

Ka shumë njerëz të pasur në botë. Ata mund të përbëjnë një përqindje të vogël të tërë popullsisë, por me siguri janë më shumë nga ç’mendoni ju. Popullsia e tokës është 1,5 miliardë njerëz dhe le të themi se të pasurit marrin vetëm 1% të kësaj. Kush janë këta njerëz? Ju ndoshta mendoni menjëherë për Hollywood ose si miliarderë të kohëve të fundit si Kim Kardashian, por do të keni gabuar. Këta janë njerëz që zotërojnë disa milion, ose në rastin e Kim një miliard dollarë. Njerëzit më të pasur në botë kan më shumë se kaq. Le të njihemi me 10 njerëzit më të pasur në botë.

1. Jeff Bezos – 176 miliardë dollarë

Jeff Bezos ka mbajtur për një kohë titullin e burrit më të pasur. Ai është themeluesi dhe pronari i Amazon, dhe përkundër kritikës së gjerë që ai merr për faktin se nuk i trajton mirë punonjësit e tij dhe kushtet e punës nuk janë të mira dhe pagat nuk janë të drejta, njerëzit vazhdojnë të blejnë gjëra nga amazon, duke e bërë Jeff më të pasur çdo vit.

Jeff Bezos – $176 billion | 10 Richest People In The World – Who Are They? | Brain Berries

2. Bernard Arnault – 113.2 miliardë dollarë

Ky njeri është shefi ekzekutiv i kompanisë më të madhe të mallrave luksoze në botë. LVMH, emri i plotë Moët Hennessy – Louis Vuitton SE, është ajo që po e bën atë personin e dytë më të pasur në botë dhe njeriun më të pasur në modë. Të jesh në krye të mallrave luksoze është qartë një vend i përsosur.

Bernard Arnault – $113.2 billion | 10 Richest People In The World – Who Are They? | Brain Berries

3. Bill Gates – 112.8 miliardë dollarë

Bill Gates nuk ka nevojë për prezantim, por në rast se nuk e dini, ai është bashkëpunëtori i Microsoft. Ai është një nga ata miliarderë që ka shumë para dhe nuk di se ç’të bëjë me to, kështu që ai në të vërtetë jep mjaft shumë para për të financuar bamirësi të ndryshme dhe të mbështesë hulumtime mjekësore.

Bill Gates – $112.8 billion | 10 Richest People In The World – Who Are They? | Brain Berries

4. Warren Buffett – 72.2 miliardë dollarë

Warren Buffett njihet si investitori më i mirë. Ai e di qartë se si të investojë, sepse në këtë pikë ai është njeriu i 4-të më i pasur në botë. Ai është gjithashtu Drejtori i Përgjithshëm i Berkshire Hathaway, një kompani mbajtëse e konglomeratit shumëkombësh me qendër në SH.B.A.

Warren Buffett -$72.2 billion | 10 Richest People In The World – Who Are They? | Brain Berries

5. Mukesh Ambani – 71.2 miliardë dollarë

Mukesh është njeriu më i pasur në Azi dhe njeriu i pestë më i pasur në botë. Ai është kryetari dhe aksionari më i madh i Reliance Industries Ltd, një kompani Fortune Global 500 në Indi. Kompania është një konglomerat shumëkombësh që merret me energji, petrokimike, tekstile, burime natyrore, pakicë dhe telekomunikacion.

Mukesh Ambani – $71.2 billion | 10 Richest People In The World – Who Are They? | Brain Berries

6. Mark Zuckerberg – 89.2 miliardë dollarë

Për disa arsye ne prisnim që Mark Zuckerberg të ishte më i lartë në listë. Mbi të gjitha, Facebook e bleu Instagramin. Por ndërsa media sociale është në rritje, është akoma mjaft e qartë se bizneset që merren me energji dhe gaz janë ende në krye. Por ju e dini, në rast se doni të dini se si filloi Zuckerberg – ka një film në lidhje me të.

Mark Zuckerberg – $89.2 billion | 10 Richest People In The World – Who Are They? | Brain Berries

7. Steve Ballmer – 69,7 miliardë dollarë

Këtu është një person tjetër shumë i pasur, Steve është zyrtari kryesor ekzekutiv i Microsoft. Ai gjithashtu zotëron një ekip të tërë Basketbolli – Clipers të Los Angeles.

Steve Ballmer – $69.7 billion | 10 Richest People In The World – Who Are They? | Brain Berries

8. Elon Musk – 69.2 miliardë dollarë

Duke qenë themeluesi i Paypal, SpaceX dhe CEO i Tesla do të ju bëjë patjetër një burrë të pasur. Elon është qartë një inxhinier i talentuar, dizajner industrial dhe një sipërmarrës i suksesshëm. Ai është gjithashtu një figurë mjaft e diskutueshme.

Elon Musk – $69.2 billion | 10 Richest People In The World – Who Are They? | Brain Berries

9. Larry Page – 67.8 miliardë dollarë

Larry është një nga themeluesit e Google. Ai është një shkencëtar dhe ndërmarrës i shkëlqyeshëm i kompjuterave. Duke pasur parasysh që ne të gjithë përdorim Google çdo ditë, shumë herë në ditë, nuk është vërtet çudi që themeluesit e kompanisë do të ishin të pasur.

Larry Page – $67.8 billion | 10 Richest People In The World – Who Are They? | Brain Berries

10. Sergey Brin – 66 miliardë dollarë

Sergey është gjysma tjetër e duetit bashkë-themelues të Google. Është e qartë se ai dhe Larry janë partnerë të shkëlqyeshëm të biznesit. Ai ishte gjithashtu presidenti i Alfabetit, një kompani mëmë e Google, ndërsa Larry ishte zyrtari kryesor ekzekutiv. Por të dy u tërhoqën nga ato tituj në vitin 2019.

Google's Sergey Brin calls 2016 election 'offensive' in leaked video - CNET

TË NGJASHME