HomeShëndeti

100 milionë baktere! Ja gabimet që po bëni me furçën e dhëmbëve

Sipas “BrightSide” të gjitha aktivitetet që i kryeni në lavaman dhe tualet lirojnë baktere, kështu ato shkojnë në ajër dhe përfundojnë më pas tek furça e dhëmbëve tuaj.

Furça e dhëmbëve përmban 100 milionë baktere të dëmshme dhe nga këto baktere munden të shfaqen sëmundje të ndryshme si ajo cystitis, çrregullime të zorrës së trashë dhe sëmundja dysbacteriosis.

Për të larguar këto rreziqe ju nuk duhet që furçën ta lini në lavamanë apo edhe të përdorni kapak për to, pasi bakteret në vende të mbyllura zhvillohen më shumë.

Ajo cfarë duhet bërë është që furçën ta vendosni diku lartë dhe të pastroni rregullisht mbajtësin e saj.


TË NGJASHME