HomeLifestyle

11 arsyet pse shumica prej nesh kanë frikë nga dashuria

Të biesh në dashuri mund të jetë shumë sfidues. Shumica e njerëzve flasin për atë se sa mirë ndjehet të takosh dikë të veçantë, por ka edhe disa dobësi për të: kërkon që të kapërcehen disa frika shumë të vërteta që kemi të gjithë.

1.Keni frikë të kërkoni ndihmë!

Të tregosh që je i cenueshëm është e vështirë sepse shumica prej nesh supozojmë se të tjerët i pëlqejnë njerëzit e përsosur. Hapja ndaj partnerit tuaj për ato dyshime, gabime të së kaluarës ose tipare të padëshiruara të karakterit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të konsoliduar marrëdhënien tuaj. Ju në fakt po i jepni mundësinë partnerit tuaj që t’ju ndihmojë t’i zgjidhni ato së bashku.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love

2.Ju nuk mund të imagjinoni të jeni me një person për pjesën tjetër të jetës tuaj!

Sigurisht është e vështirë të mendosh që do ta kaloni pjesën tjetër të jetës tuaj me një person. Një studim ka treguar se sa marrëdhënie të hapura janë po aq të kënaqshme sa ato monogame.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love

3.Keni frikë të përsërisni gabimet e së kaluarës!

Është e vështirë të kapërceni çfarë keni kaluar më parë dhe një partner i ri nuk do të thotë domosdoshmërisht një fillim të ri, sepse mund të përsërisni të njëjtat gabime që keni bërë në marrëdhëniet e mëparshme. Një partner i ri me siguri nuk do të zgjidhë të gjitha problemet tuaja, por ata mund të jenë në gjendje të tregojnë disa gjëra interesante për të cilat nuk keni qenë të vetëdijshme.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love

4.Jeni shumë i vetmuar!

Të dashurosh në fund të fundit kërkon që të shpenzosh shumë kohë dhe energji për dikë. Ju do të habiteni kur të lexoni se një studim ka treguar që introvertët më të lumtur janë ata që e detyrojnë veten të veprojnë si ekstrovertë.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love

5.Ju keni parë që marrëdhëniet e çifteve të tjera shkojnë drejt fundit dhe keni frikë se do t’ju ndodhëe njëjta gjë!

Njerëzit ndryshojnë, interesat ndryshojnë, nganjëherë njerëzit thjesht veçohen. Ju keni parë që po ndodh përreth jush me shokë, familje dhe bashkëpunëtorë. Por dashuria është ndoshta një nga gjërat më interesante që një njeri mund të bëjë, gjithashtu sepse e dini që personi juaj i preferuar në botë mund të mos rrinë përgjithmonë nëse nuk punoni për të.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love

6.Keni frikë të humbni kontrollin!

Të dashurosh është që ndonjëherë të ndjehesh i lumtur, por edhe të ndjehesh ndonjëherë i zemëruar, i trishtuar ose i zhgënjyer gjithashtu. Dashuria ka aftësinë të ngjall emocione të forta. Kjo mund të duket e frikshme nëse ju pëlqen t’i keni gjërat nën kontroll. Mund të jetë gjithashtu pasuria më e mirë e dashurisë: përmes atyre emocioneve ne mund të mësojmë se kush jemi në të vërtetë.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love
  1. Gjeni vështirësi në takime!

Takimi mund të jetë gjithashtu punë e vështirë dhe shumicën e kohës rezultatet nuk ia vlejnë. Takimi është bërë më shumë një aktivitet i ngjashëm me blerjet e përqendruara të partnerëve në vend që të përqendrohet në procesin aktual që mund të rezultojë në një marrëdhënie afatgjatë.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love
  1. Keni frikë se do e idealizoni partnerin!

Ne të gjithë jemi të prirur për idealizim, por disa njerëz kanë frikë të thellohen në marrëdhënie për të zbuluar zakonet e këqija të partnerit të tyre ose tiparet e karakterit të papëlqyeshëm. Mund të ndodhë gjithashtu që të idealizoni dikë aq shumë sa t’i krijoni këto pritshmëri të larta jorealiste që askush nuk mund t’i përmbushë, që do të thotë se do të përfundoni në mënyrë të pashmangshme të zhgënjyer.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love
  1. Keni frikë të humbni identitetin tuaj!

Duhet shumë kohë për të ndërtuar një identitet për të cilin jeni komod. Ndoshta ju është dashur të luftoni me shumë pasiguri dhe të mësoni nga gabimet e së kaluarës për të qenë atje ku jeni tani. Është e qartë, të jesh me dikë mund të ndryshojë disa nga gjërat që ju pëlqeni më shumë në veten tuaj, për mirë ose për keq. Por të menduarit se mund të jeni në gjendje të ndaloni veten nga ndryshimi është ajo që mund të shkaktojë këtë frikë.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love
  1. Nuk ju pëlqejnë rreziqet, jeta juaj është e mirë tani!

Dashuria sjell ndryshime dhe të qenit beqar nuk është domosdoshmërisht e keqe. Ju keni punuar shumë për të marrë një pozitë të mirë në punë, keni ndërtuar një rrjet të ngurtë miqsh dhe keni një apartament të bukur. Këto janë gjëra të vlefshme që mund të humbni nëse bien në dashuri.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love
  1. Keni frikë se të tjerët do të gjykojnë marrëdhënien tuaj!

Duhet të bindni njerëzit e tjerë që keni bërë zgjedhjen e duhur mund të jenë të lodhshme. Miqtë dhe familja shpesh kanë mendime të forta sepse kujdesen për ju. Ajo që miqtë dhe të afërmit tuaj mendojnë mund t’ju japin një pasqyrë të mirë në marrëdhënien tuaj, por nuk duhet të zëvendësojë atë që mendoni ose ndjeni. Në fund të fundit, vetëm ju e njihni partnerin tuaj mjaft mirë për të vendosur.

11 Reasons Why Most of Us Are Afraid of Falling in Love

TË NGJASHME