HomeTeknologji

11 artikuj që i keni përdorur gabim gjatë gjithë jetës suaj

Ju do të mendonit se nga mosha juaj do të kishit kuptuar se si të përdorni shumicën e sendeve shtëpiake. Por do të befasoheni nga këto 11 artikuj që (në të vërtetë) i keni përdorur plotësisht gabim!

1. Kuti picash
Nëse grisni gjysmën e sipërme të kutisë, mund të bëni pjata prej saj. Dhe pastaj, nëse jeni një nga ata njerëz me vetëkontroll, mund të palosni gjysmën e poshtme për të bërë një gjysmë kuti pice.

2. Kutitë e marrjes kineze
E njëjta gjë vlen edhe për kutitë e marrjes së ushqimit kinez dhe tajlandez. Nëse i shpalosni, ato kthehen nga kuti në pjata! Sigurohuni që kutia nuk është e veshur me fletë metalike nga brenda. 

3. Kuti Tic-Tac
2 kalori për Tic-Tac, por si të siguroheni që gjysma e përmbajtjes së kutisë nuk përfundon në gojën tuaj me një lëvizje? Në të vërtetë, ata janë kujdesur për këtë. Nëse i luani kartat siç duhet, mund të merrni një tik-tak në të njëjtën kohë.

4. Mostrat e pëlhurave
Mostrat e pëlhurave në të vërtetë janë për të provuar se si materiali reagon ndaj disa kushteve të larjes. Thjesht hidheni atë në lavatriçe me disa rroba të tjera dhe mund të shihni nëse tkurret apo ngjyrat zbehen!

5. Shigjeta në matësin e gazit
Rezervuari juaj është pothuajse bosh. Ju rrokulliset deri në stacionin e benzinës. Por në cilën anë është rezervuari juaj? Prodhuesit e makinave janë siguruar që ju gjithmonë ta dini përgjigjen, vetëm sikur të dinit se ku ta kërkoni. Shigjeta në të djathtë të simbolit “Gaz” tregon se cila anë është rezervuari juaj!

6. Hapësi i coca-cola
Ne të gjithë e dimë se sa i bezdisshëm është kur pipat dalin nga pijet tona të gazuara. Kursejani vetes mundimin kur përdorni kanaçe dhe thjesht përdorni hapësen për të mbajtur pipën në vend ndërsa pini pijen tuaj.

7. Xhepi i vogël te xhinset tuaja
Xhinset e para janë bërë në 1871 nga Jacob W. Davis dhe Levi Strauss. Në ato kohë njerëzit nuk kishin orë dore. Kjo është pikërisht ajo për të cilën përdorej xhepi i vogël! Sidoqoftë, duke marrë parasysh se po jetoni në shekullin 21, ai xhep mund të jetë më i përshtatshëm për një çakmak ose një paketë çamçakëzi!

8. Vrima në lugën e makaronave
Le të jemi të sinqertë! Askush nuk di se si të gatuajë sasinë e duhur të makaronave. Rezulton se vrima në lugën tuaj të makaronave është masa e saktë e makaronave!TË NGJASHME