HomeLifestyle

11 shenja që keni një marrëdhënie të përsosur, edhe pse nuk mendoni kështu

Është plotësisht e natyrshme që, herë pas here, njerëzit të dyshojnë nëse marrëdhënia e tyre është ajo që “duhet të jetë”. Familja juaj mund të jetë ndryshe nga familja në të cilën jeni rritur dhe kjo është gjithashtu në rregull.

Ne kemi analizuar shenjat e marrëdhënieve në çift dhe kemi gjetur mendime ekspertësh se pse shumë çifte nuk ndjekin stereotipet dhe janë akoma të lumtur.

1.Ju nuk flisni shumë.

Ju mund të qëndroni së bashku në heshtje për një kohë të gjatë. Ju nuk ndiheni rehat dhe nuk keni pse të flisni gjithë kohën. Çiftet që mund të qëndrojnë së bashku në heshtje, duke bërë gjërat e tyre, kanë një lidhje shumë të veçantë.

2. Ju shkoni për pushime veç e veç

Numri i njerëzve që shkojnë me pushime pa partnerët e tyre po rritet, me rreth një të tretën e të rriturve amerikanë që pranojnë se shkojnë në udhëtime vetëm. Madje mund ta bëjë marrëdhënien tuaj më të fortë: nëse e doni vërtet partnerin tuaj, do t’iu marrë malli për të. Në të njëjtën kohë, ju mund të bëni çfarë të doni. Për shembull, ju mund të shkoni dhe të vizitoni muzeume ndërsa partneri juaj është diku duke ngjitur male.

3. Partneri juaj nuk kalon kohë me familjen tuaj

Nëse prindërit dhe partneri juaj shkojnë mirë, kjo është gjë shumë e mirë. Por është shumë më pak e këndshme nëse nuk e pëlqejnë njëri-tjetrin. Megjithatë ky nuk duhet të jetë burim konflikti. Partneri juaj nuk ka pse të marrë pjesë në darka familjare me prindërit tuaj, por ai ose ajo përsëri mund t’ju duan dhe të respektojnë të afërmit tuaj. Thjesht duhet të vendosni rregullat bazë sa më shpejt të jetë e mundur.

4. Keni pikëpamje dhe interesa të ndryshme

Mjeku Mark White mendon se njerëzit e theksojnë vlerën e hobeve të ngjashme. Sipas mendimit të tij, interesat e përbashkëta thjesht mund t’i ndihmojnë njerëzit të injorojnë problemet e tyre dhe të zgjasin një marrëdhënie që nuk është më e vlefshme. Psikologia Diane Barth mendon se shumica prej nesh ka nevojë për dikë ndryshe nga ne, për të na bërë të fortë dhe për ta bërë jetën tonë më të pasur.

5.Ju grindeni shpesh

Ndonjëherë kur jeni shumë të zemëruar me njëri-tjetrin, keni debate. Doktoresha Elizabeth Dorrance thotë se njerëzit që duam më shumë, përfitojnë sa më shumë nga emocionet tona negative. Nga ana tjetër, konfliktet janë të mira për marrëdhëniet, sepse ato tregojnë se të dy duhet të ndryshoni diçka. Është e rëndësishme të jeni në gjendje t’i jepni fund konflikteve në një notë më pozitive dhe të pranoni gabimet tuaja.

6. Ju nuk përpiqeni të kënaqni njëri-tjetrin me shpenzimet tuaja

Ju nuk bëni gjërat që partneri juaj nuk i pëlqen t’i bëjë. Ju i bëni punët e shtëpisë së bashku. Psikologia Atalanta Beaumont është kundër përpjekjes për të kënaqur shumë partnerin tuaj. Nëse dikush përpiqet të ndihmojë shumë njerëzit e tjerë, kjo mund të jetë sepse në fëmijëri, përpjekja e tyre nuk u shpërblye ose ata nuk ndiheshin sikur ishin mjaftueshëm të mirë.

7. Ju flini veç

Ju flini veçmas sepse njëri prej jush gërhet në gjumë dhe tjetri zgjohet me zhurmën më të vogël. Psikologia Katherine Schreiber thotë se gjithnjë e më shumë çifte po flenë veçmas në ditët e sotme. Shkencëtarët në Universitetin Shtetëror të Ohajos vërtetojnë se gjumi i shëndetshëm është shumë më i dobishëm për një marrëdhënie sesa gjumi së bashku.

8. Ju nuk keni fëmijë

Ju të dy e pranoni këtë fakt dhe është në rregull për të dy. Psikologët thonë se çiftet pa fëmijë janë shpesh më të lumtur se ata që kanë fëmijë.

9. Ju kaloni më pak kohë së bashku sesa dëshironi

Ju nuk mund të kaloni shumë kohë së bashku, por nuk shqetësoheni për këtë: i besoni partnerit tuaj dhe jeni të sigurt për ndjenjat e tyre. Sigurisht, sa kohë keni kaluar së bashku është e rëndësishme, por sipas psikologëve, mënyra se si e kaloni është shumë më e rëndësishme. Të bësh diçka së bashku duhet t’i bëjë të lumtur të dy partnerët.

10. Duhet shumë kohë për të pranuar njëri-tjetrin

Të gjithë ne kemi të metat tona dhe ndonjëherë u duhet njerëzve kohë për t’i pranuar ato. Psikologët thonë se pranimi i njerëzve nuk do të thotë që duhet të pajtohemi me atë që bëjnë ata. Pranimi është dakord me realitetin, pa u përpjekur ta ndryshosh atë. Vetëm imagjinoni se sa do të përmirësohej një marrëdhënie me dikë nëse një person mendon se ata janë plotësisht të pranuar.

11. Ju i shprehni ndjenjat tuaja në mënyra të ndryshme

Ju mund të keni ide të ndryshme se si të shprehni ndjenjat tuaja. Për njërin prej jush, fjalët janë të rëndësishme, për tjetrin – veprimet, përqafimet dhe gjërat e tjera janë të rëndësishme. Një studim tregon: njerëzit që qëndrojnë në një martesë për një kohë të gjatë e trajtojnë blerjen e ushqimit ose pastrimin në shtëpi si një mënyrë për të treguar dashuri dhe kujdes.

Po për ju cili është përkufizimi i marrëdhënies së përsosur?

Burimi: Bright Side


TË NGJASHME