HomeTeknologji

12 nga skulpturat më të pazakonta nga e gjithë bota

Midis shumë monumenteve dhe statujave tradicionale që mund të gjeni në pothuajse çdo qytet në botë, ka nga ata që skulptorët duket se janë larguar plotësisht nga kongresi.

Ne zgjodhëm disa nga ato më interesantet, befasueset dhe të çuditshmet që mund të gjenim.

Mustangët e Las Colinas, Texas, USA

Ky është një nga grupet më të mëdha të kuajve të skalitur në botë. Këto statuja prej bronzi janë 1 herë e gjysmë më të mëdha se kuajt e vërtetë, edhe pse në fotografi shpesh duket se janë më të vogla. Ata kanë burime të veçanta të ndërtuara në këmbët e tyre të cilat nxjerrin ujë në mënyrë të tillë që të krijojnë përshtypjen se ata janë duke galopuar përmes një lumi.

Monument për çantën e gruas, Itali

Kjo skulpturë disi e çuditshme, por paksa zbavitëse u prezantua për herë të parë në Itali në një ekspozitë të titulluar ‘Mendime. Hapësirë. Një dialog midis natyrës dhe imagjinatës. ‘

Përkujtimore për një teknik kompjuteri, Krasnoyarsk, Rusi

Një memorial për një teknik kompjuteri në formën e një stacioni pune: një karrige, tavolinë, kompjuter, dritë tryeze dhe madje edhe një xhaketë janë skalitur për një efekt të bukur. Vetëm tekniku vetë mungon!

Udhëtarët, Marsejë, Francë

Kjo është një seri e tërë skulpturash të cilat jo vetëm janë vendosur nëpër rrugët e Marsejës, por gjithashtu kanë dalë në ekspozita të shumta të artit modern.

Monumenti për Burokratin e Panjohur, Reykjavik, Islandë

‘Burokrati i Panjohur’ u krijua në 1994 nga artisti dhe skulptori nga Islanda, Magnus Tomasson. Është ndoshta skulptura më e dukshme dhe sigurisht më zbavitëse dhe ekspresive në qytet, e cila është e dukshme ose shumë detaje intriguese që mund të zgjidhen.

Headington Shark, Oxford, Britani

Rëndësia pas kësaj skulpture është shumë më e madhe nga sa mund të duket në shikim të parë. Ajo u ngrit në 41 vjetorin e sulmit bërthamor në Nagasaki në fund të Luftës së Dytë Botërore. Skulptura përshkruan një armë të bukur, potencialisht vdekjeprurëse që bie nga qielli.

De Vaartkapoen, Bruksel, Belgjikë

Kjo statujë u ngrit në vitin 1985 në zonën Molenbeek të Brukselit. Skena që përshkruan ju kujton një skicë komedie: një burrë papritur del nga një pus dhe i tërheq këmbët poshtë një polici. Autor është skulptori belg Tom Frantzen.

Përkujtimore për Nelson Mandela, Afrika e Jugut

Profili i Nelson Mandela formohet nga 50 kolona çeliku, që përfaqësojnë 50 vitet që nga arrestimi dhe përndjekja politike. Përngjasimi i tij mund të shihet vetëm nëse qëndroni në një kënd të caktuar me kolonat; përndryshe, ato duket se janë vetëm një tufë polesh.

Forca e Natyrës

Ky është titulli i një serie skulpturash të krijuara nga artisti italian Lorenzo Quinn, në të cilat gratë janë përshkruar duke mbajtur Tokën në një gjatësi prej pëlhure. Statujat janë vendosur në shumë qytete të botës, duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar, SHBA, Monako dhe Singapor.

Unazat e Dasmës, Vancouver, Kanada

Një nga atraksionet më të pazakonta në Vancouver. Unazat janë bërë prej çeliku, alumini dhe qelqi. Ato rrinë nga toka në një kënd, sikur do të bien përmbys. Sidoqoftë, në realitet të dy janë ngulitur fort në tokë, një simbol i forcës së dashurisë.

Statuja e Franz Kafka, Pragë, Republika Çeke

Ideja prapa statujës së Jaroslav Róna nuk është e qartë. Një teori pohon se ajo është një referencë në ‘Përshkrimin e një lufte’ të Kafka-s, personazhi kryesor i të cilit u bë ziliqar i një bashkëudhëtari dhe u ngjit mbi shpatullat e tij për të parë botën me sy të ndryshëm. Pasi hyri brenda në lëkurën e tjetrit, zilia e tij ndaj personit të panjohur u zhduk, pasi zbuloi se të gjithë kanë problemet e tyre.

Monumenti i Sigmund Freud, Pragë, Republika Çeke

Sipas një teorie të njohur, me këtë statujë skulptori çek David ?erný dëshironte të tregonte distancën e inteligjencës nga njerëzit e zakonshëm. Kjo është një skulpturë aq e mrekullueshme saqë çdokush që shkon në Pragë thjesht duhet të gjejë kohë për të shkuar dhe për ta parë atë.


TË NGJASHME