HomeLifestyle

15 Kuajt më të bukur në botë që të “trazojnë shpirtin”

Kuajt janë një simbol i forcës fizike dhe lirisë së pakufishjme. Ata janë ndoshta kafshët më të bukura dhe më të këndshme në planet. Ne kemi identifikuar 15 raca të kësaj kafshe të mrekullueshme, bukuria dhe karakteri i së cilës me të vërtetë trazojnë shpirtin.

1. Kuajt Friesian
Raca friesiane njihet më shpesh nga ngjyra e saj e zezë.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

2. Kuajt e artë
Ata kanë një reputacion për shpejtësinë dhe qëndrueshmërinë, inteligjencën dhe një shkëlqim të veçantë.

15 Breathtakingly Beautiful Horses


3. Percheron është një racë e kuajve me origjinë në luginën e lumit Huisne në Francën perëndimore, pjesë e ish-provincës Perche nga e cila raca merr emrin e saj.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

4. Trakehner është një racë e kalit, e zhvilluar fillimisht në fermën shtetërore të Prusisë Lindore në qytetin e Trakehnen nga e cila raca merr emrin e saj.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

5. Haflinger, është një racë kali e zhvilluar në Austri dhe Italinë veriore gjatë fundit të shekullit të 19-të. Kuajt Haflinger janë relativisht të vegjël, janë gjithmonë gështenjë dhe bisht të lirit, ata përshkruhen si energjik, të qetë dhe elegantë.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

6. Kali Rocky Mountain është një racë kali e zhvilluar në shtetin e Kentucky në Shtetet e Bashkuara.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

7. Kali i Tinkerit
Kali i Tinkerit është gjithashtu racë e kalit shtëpiak nga ishujt Britania e Madhe dhe Irlanda.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

8. Kali arab është një racë e kalit që ka origjinën në Gadishullin Arabik. Me një formë të veçantë të kokës dhe bishtit të lartë, kali arabik është një nga racat më të lehta për tu njohura. Ai është një nga rracat më të vjetra të kuajve.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

9. Kuaji Norvegjez Fjord
Kali Fjord është një racë relativisht e vogël, por shumë e fortë që vjen nga rajonet malore të Norvegjisë perëndimore. Është një racë e shkathët. Të gjithë kuajt Fjord janë me hije ngjyrash në të gjitha pjesët e trupit.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

10. Kali i Shireve
Shire është një racë britanike. Zakonisht është e zezë, kafe ose gri. Shires për shumë kohë ka mbajtur rekorde botërore si për kalin më të madh ashtu edhe për kalin më të gjatë.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

11. Orlov Trotter është një racë kuajsh me një vrap të shpejtë të trashëguar, i përmendur për shpejtësinë dhe qëndrueshmërinë e tyre të jashtëzakonshme. Është kali më i famshëm rus. Raca u zhvillua në Rusi në fund të shekullit të 18-të.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

12. Kali cigan
Kali cigan është një racë e rrallë e kuajve të bukur me origjinë nga ishujt britanik. Kjo racë është mbarështuar në mënyrë selektive në 60 vitet e fundit dhe vetëm në vitin 1996 zyrtarisht është listuar në regjistrin e kuajve si racë e veçantë.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

13. Knabstrupper
Knabstrupper, është një racë daneze me një gamë të pazakontë të ngjyrash.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

14. Kali i Pintos
Një kalë pinto ka një ngjyrë që përbëhet nga copëza të mëdha të bardha dhe çdo ngjyrë tjetër. Dallimi midis “pinto” dhe “solid” mund të jetë i bezdisshëm, pasi të ashtuquajturat kuajt “të ngurtë” shpesh kanë zona me flokë të bardhë.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

15. Appaloosa
Appaloosa është një racë amerikane e kuajve më e njohur për modelin e saj. Ekziston një gamë e gjerë e llojeve të trupit brenda racës, që buron nga ndikimi i racave të shumta të kuajve gjatë gjithë historisë së tij.

15 Breathtakingly Beautiful Horses

TË NGJASHME