HomeLifestyle

15 shkallët më befasuese në botë

Shumë kohë para se të shpikej një mënyrë për të transportuar vertikalisht njerëz dhe mallra duke përdorur një sistem të ndërlikuar kabllove dhe kundër-peshash, të gjithë duhej ta bënin atë në rrugën e vështirë – të ecin lart e poshtë shkallëve.

Gjatë mijëra vjetësh njerëzit kanë kuptuar këndin e duhur, lartësinë dhe gjerësinë e secilit hap dhe natyrisht faktin që nuk duhet të bëni shkallët e mërzitshme të shkallëve dhe përkundrazi të argëtoheni me dizajnin! Kjo nuk është padyshim një parakusht për t’u futur në këtë listë, pasi së shpejti do ta shihni vetë.

Prandaj, shikoni hapin tuaj, ndërsa udhëtojmë për të vizituar 15 shkallët më befasuese në botë!

1. Lion Rock, Sigiriya, Sri Lanka
1500-vjeçari Lion Rock është i gjatë 660 ft dhe numëron 1200 hapa.

Lion Rock, Sigiriya, Sri Lanka| 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

2. Sprinkenhof Spiral Staircase, Germany
Kjo është një nga shkallët më të fotografuara në botë!

Sprinkenhof Spiral Staircase, Germany | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

3. Chinese Great Wall stairs, Huairou, China
Pothuajse i gjithë Muri i Madh i Kinës është vetëm një shkallë e madhe.

 Chinese Great Wall stairs, Huairou, China | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

4. Stepwells, Rajasthan, India
Ky është Chand Baori – hapi më i madh në botë me 3.500 hapa!

 Stepwells, Rajasthan, India | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

5. Red Staircase at Livraria Lello, Porto, Portugal
Kjo shkallë fantastike e kuqe duket më shumë si dy lumenj që bashkohen në një.

Red Staircase at Livraria Lello, Porto, Portugal | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

6. 16th Avenue Tiled Steps, California
Me mbi 77,000 pllaka të punuara me dorë, kjo shkallë mozaiku është më e gjata në botë.

16th Avenue Tiled Steps, California | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

7. Hapat Spanjoll, Romë, Itali

Nëse jeni ndonjëherë në Romë, sigurohuni që të shihni Hapat Spanjoll.

Spanish Steps in Rome | 15 Most Astonishing Staircases In tSpanish Steps, Rome, Italy he World | Brain Berries

8. Batu Caves, Malaysia
Kjo mund të jetë shkalla e vërtetë për në parajsë, pasi çon në një tempull hindu brenda një shpelle.

Batu Caves stairs | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

9. Momo Staircase, Vatican
Në të vërtetë ka dy grupe shkallësh këtu: njëra shkon lart, tjetra që çon poshtë.

Momo Staircase | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

10. Umschreibung, Germany
Këto shkallë nuk ju cojnë askund por jan kaq të mrekullueshme.

Umschreibung, Germany | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

11. Shkallët muzikore të pianos në Wulin Plaza, Hangzhou, Kinë.
Në të vërtetë mund të luani këngët tuaja të preferuara në këtë shkallë.

 Musical Piano Stairs on Wulin Plaza, Hangzhou, China | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

12. Atmos Studio, London, UK
Nuk jam i sigurt nëse është birra apo këto shkallë me të vërtetë fillojnë të duken të çuditshme?

Atmos Studio, London, UK | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

13. Stairs in Baron’s Palace Heliopolis, Egypt
E gjithë shtëpia së bashku me këtë shkallë u ndërtua në një bazë rrotulluese, duke lejuar banorët e saj të rrotulloheshin rreth 360 gradë dhe të shihnin peizazhe të mahnitshme.

Stairs in Baron’s Palace Heliopolis, Egypt | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

14. Stairs in Design Plaza, Seoul, South Korea
Këto janë shkallët më të dizajnuara që kam parë deri më tani. Shumë mirësi këndore me disa tuba të lehta.

 Stairs in Design Plaza, Seoul, South Korea   | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

12. The Staircase of Santa Maria del Monte, Sicily, Italy
Kjo shkallë mbresëlënëse prej 142 hapash nga 1608 dy herë në vit përdoret si sfond për festivalin e dritës dhe luleve.

 The Staircase of Santa Maria del Monte, Sicily, Italy | 15 Most Astonishing Staircases In the World | Brain Berries

TË NGJASHME