HomeTeknologji

16 Fakte që nuk i dini rreth TikTok

Rrjetet sociale janë bërë një pjesë e pandashme e jetës sonë dhe ne kalojmë shumë kohë me to. Kur përmendim rrjete sociale, na vijnë në mendje Instagram, Facebook, ose Snapchat si më të përdorura. Por sipas një studimi të fundit një tjetër aplikacion po merr vëmendjen e përdoruesve.

Në thelb TikTok shërben për të regjistruar dhe shkëmbyer video shumë të shkurtra me ndjekësit tuaj. Ideja është interesante dhe tashmë ka arritur më shumë se një miliardë njerëz, në më shumë se njëqind shtete, duke u bërë një nga aplikacionet e dekadës, brenda një kohe shumë të shkurtër

Ne do t`ju tregojmë disa fakte që nuk i dini rreth këtij aplikacioni.

1. Musical.ly

Para se të quhej TikTok, aplikacioni njihej si Musical.ly. Funksionet e saj ishin shumë të ngjashme me aplikacionin aktual dhe ndryshuan vetëm emrin e tij disa muaj pasi Bytedance bleu aplikacionin në nëntor 2017.

2. Sharkimet

Besoni apo jo, TikTok është shkarkuar më shumë se 1.5 miliardë herë në të gjithë botën. Shumica e këtyre përdoruesve vijnë nga India, me 466 milion përdorues, ndërsa Kina dhe Shtetet e Bashkuara janë pak prapa, me 173 dhe 123 milion përdorues, përkatësisht.

3. Përdoruesit aktivë

Sigurisht, nuk janë vetëm shkarkimet që kanë rëndësi, në fund të fundit, aplikacioni ka nevojë për përdorues aktivë që të jenë vërtet të suksesshëm. Aktualisht, TikTok ka rreth 800 milion përdorues aktivë mujorë në të gjithë botën.

Një numër shumë i konsiderueshëm për një aplikim të tillë. Përveç kësaj, ia vlen të kujtojmë se ka shumë përdorues që u bënë shumë të famshëm.

4. Përdorimi Mesatar

Nëse vërtet doni të dini gjithçka në lidhje me popullaritetin e TikTok, merrni parasysh përdorimin mesatar të aplikacionit në duart e përdoruesve. Në përgjithësi, aplikacioni përdoret për 52 minuta gjatë gjithë ditës. Çdo përdorues hap TikTok afërsisht 8 herë në ditë.

5. Krijimi

Një fakt tjetër interesant në lidhje me TikTok është niveli i krijimit të videos nga përdoruesit e tij. Rreth 83% e pronarëve të aplikacionit tashmë kanë krijuar dhe publikuar një video.

6. Vendet ku përdoret

Për të ditur gjithçka në lidhje me TikTok, duhet të dini se ku mund të përdoret. Deri më tani, aplikacioni është lançuar dhe shkarkuar në më shumë se 155 vende të ndryshme.

7. Përfitimi i përdoruesit

Këtu është një fakt shumë interesant në lidhje me TikTok, veçanërisht për ata që duan të fillojnë të bëjnë video në aplikacion. Edhe pse nuk ka asnjë mënyrë për të fituar para me TikTok, shumë përdorues marrin një përfitim të mirë nga aplikacioni. Përdoruesit me më shumë se 2.5 milion ndjekës paguhen, nga kompani të ndryshme, nga 600 deri në 1000 dollarë për një postim reklamues.

8. Zyrat Ndërkombëtare

Përveç fillimit të aplikacionit në shumë vende, TikTok ka edhe zyra zyrtare në të gjithë botën. Aktualisht ka zyra në këto lokacione: Pekin, Berlin, Xhakartë, Londër, Los Angeles, Moskë, Mumbai, Sao Paulo, Seul, Shanghai, Singapor dhe Tokio.

9. Adoleshentët janë shumicë

Siç pritej, ky aplikacion përfundon duke u përdorur shumë më tepër nga të rinjtë. Në rastin e TikTok, shumica janë akoma adoleshentë. Të dhënat tregojnë se afërsisht 41% e përdoruesve janë midis 16 dhe 24 vjeç.

10. Të rriturit

Edhe pse aplikacioni është më i drejtuar ndaj fëmijëve dhe adoleshentëve, TikTok po pushton gjithnjë e më shumë të rritur. TikTok ka më shumë se 14 milion njerëz të rritur.

11. Videot

Të gjithë e dimë që sasia e shikimeve të videove është e rëndësishme. Vetëm në vitin 2020, vlerësohet se ka tashmë me shume se një miliard shikime në videot e publikuara në platformë. Përveç kësaj, ka më shumë se 1 milion shikime ditore të videove.

12. Censura

Edhe pse jashtëzakonisht i popullarizuar në Indi dhe Indonezi, TikTok tashmë është censuruar në një farë mënyre në këto vende për një periudhë të caktuar. Përdoruesit e kishin të kufizuar hyrjen dhe aplikacioni nuk mund të shkarkohej.

13. Në krahasim me platformat e tjera

Në Shtetet e Bashkuara, për shembull, përdorimi i aplikacionit është 12% në mesin e përdoruesve të përgjithshëm të rrjetit social. Ndërkohë, YouTube është duke u përdorur nga 74%, Instagram me 38% dhe Snapchat nga 23% e këtyre përdoruesve.

14. Ngjashmëria me Snapchat

Meqenëse përmendëm Snapchat, ia vlen të flasim për ngjashmëritë që TikTok ka me të. Të dyja përdoren kryesisht nga adoleshentët, mund të përdoren për të krijuar ose shikuar video të shkurtra dhe kanë shumë tipare sociale të përqendruara në këtë sistem video-sharing. Disa kompani amerikane madje kanë akuzuar ByteDance se kopjojnë tiparet e Snapchat në TikTok.

15. Emri i ndryshëm në kinë

Edhe ata që dinë pothuajse gjithçka për TikTok mund të mos dinë, por aplikacioni ka një emër tjetër në Kinë. Aty quhet Douyin dhe funksionon në të njëjtën mënyrë, vetëm me një emër tjetër.

16. Programimi

Për të përfunduar listën tonë të gjithçkaje në lidhje me TikTok, do të ishte mirë që të dini pak për zhvillimin e aplikacionit. Për ata që nuk e dinë, u deshën rreth 200 ditë për të zhvilluar aplikacionin origjinal në Kinë.


TË NGJASHME