HomeTeknologji

17 gjëra që do të ndodhin në mënyrë të pashmangshme në të ardhmen e afërt

Jeta po ndryshon. Teknologjia e re, pajisjet e reja dhe produktet e reja vijnë me shpejtësi në jetën tonë. Ajo që ishte e padëgjuar për brezat e mëparshëm tashmë nuk është aspak e pazakontë për ne, dhe ky transformim ndodh çdo ditë. Ne zgjodhëm disa artikuj që janë praktikisht në rrugët tona tashmë. Dhe në fund ka një bonus afatgjatë.

1. Robot-njeri
2. Izolim pothuajse perfekt
3. Personalitete për robotët
4. Hyperloop

Hyperloop është një sistem transporti super i shpejtë me një shpejtësi të pritur prej 760 mph. 

5. Makineritë e të menduarit

6. Udhëtimi në Mars

Edhe pse mund të tingëllojë si fantazi, duket se kjo ditë është më afër sesa mendojmë. Thjesht, ju lutem, mos lini askënf në Mars.

7. Rroba për aftësi mbinjerëzore

Dëshironi të jeni vërtet të fortë? Nuk ka nevojë të kaloni orë të tëra në palestër! Thjesht merrni këtë kostum të veçantë dhe ju jeni mbinjerëzor.

8. Automjetet që drejtojnë vetveten
9. Robotët për punët e shtëpisë
10. Karburant biologjik

Biokarburantet janë tashmë këtu, dhe vëllimi i tyre bëhet gjithnjë e më i madh çdo vit me gjithnjë e më shumë produkte që transformohen në energji. Me sa duket, ne krijojmë qindra ton mbeturina kafeje çdo vit, dhe disa kompani tashmë janë duke kërkuar një mënyrë për t’i kthyer mbeturinat e kafesë në biokarburant.

11. Tullumbace hapësinore

Pavarësisht se tingëllon joreale, balonat me ajër të nxehtë mund të bëhen të njohura për udhëtimet në hapësirë. Ato mund të arrijnë 30-40 km mbi nivelin e detit. Megjithëse “hapësira” fillon në 100 km mbi Tokë, ajo është akoma shumë mbresëlënëse.

12. Makinat për marrjen e frymëmarrjes

Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Rrugët e Bashkuara po zhvillon pajisje të cilat mund të skanojnë gishtat dhe të analizojnë frymën e një shoferi për nivelet e alkoolit.

13. Internet për të gjithë
14. Etiketat e zgjuara të ushqimeve

Rreth 30% e ushqimit të prodhuar është tretur sepse ne e hedhim atë pas datës në etiketë. Pavarësisht nga data, ekziston një mundësi e madhe që nuk ka asgjë të keqe me ushqimin, por si mund ta dimë me siguri? Këto etiketa mund të na ndihmojnë. Fillimisht, etiketat janë të lëmuara, por ato bëhen me gunga me kalimin e kohës. Sa më shumë që prishet ushqimi, aq më i përpiktë bëhet.

15. Heqja pa dhimbje e tatuazhit
16. Dronet e dorëzimit të porosive
17. Protetikë

Shumë shpejt mund të shohim njerëz me gjymtyrë të përparuara protetike me shtesa të ndryshme dhe “lëkurë” aq të ndjeshme sa mund të “ndiejnë” prekje ose temperaturë.

Bonus: Trupi i njeriut

Charles Darwin parashikoi që trupi ynë do të ndryshojë me kohën. Megjithëse ai u referohej kryesisht pjesëve të trupit të cilave njerëzit nuk u duhen më, duke i përshkruar ato si “të padobishme, ose gati të padobishme”, përfundimi është se trupi i njeriut do të ndryshojë. Nëse disa pjesë zhduken, mbase do të shfaqen të tjera. Një ditë trupat tanë mund të zhvillojnë tipare shtesë që do të na lejojnë të fluturojmë si zogj, të vrapojmë si cheetah dhe të notojmë si rosa. Mos harroni – kurrë mos thuaj kurrë!

Lista jonë mund të vazhdojë dhe vazhdon. E ardhmja nuk është shkruar, dhe është në duart tona. Na tregoni në komente se si mendoni se do të jetë bota përreth nesh në 50, 100 ose 150 vjet.


TË NGJASHME