HomeLifestyle

17 rregulla perfekte për jetën nga John Rockefeller

Vetë emri i manjatit të naftës John Rockefeller është sinonim i pasurisë dhe suksesit. Ai e bëri pasurinë e tij duke mos filluar me asgjë; më vonë, ai do të fillonte të dhuronte vazhdimisht një pjesë të pasurisë së tij për bamirësi.

Në këtë listë kemi mbledhur 17 rregulla për jetën siç tregohet nga John Rockefeller, të cilat e ndihmuan atë të arrijë lartësi të tilla suksesi – dhe mirësjellje njerëzore.

 1. Gjithmonë synoni ta shndërroni çdo katastrofë në një mundësi.
 2. Mos kini frikë nga shpenzimet e mëdha, por nga të ardhurat e vogla.
 3. Personi që punon gjatë gjithë ditës nuk ka kohë për të fituar para.
 4. Mirëqenia juaj varet nga vendimet tuaja.
 5. Nëse qëllimi juaj i vetëm është të bëheni të pasur, nuk do ta arrini kurrë.
 6. Një miqësi e themeluar në biznes është më e mirë se një biznes i themeluar në miqësi.
 7. A e dini të vetmen gjë që më jep kënaqësi? Kur shoh që të ardhurat e mia vijnë.
 8. Përveç bërjes së gjërave të duhura, gjëja më e rëndësishme është të bësh të ditur njerëzit se po bën gjënë e duhur.
 9. Do të preferoja të punësoja një njeri me entuziazëm sesa një njeri që di gjithçka.
 10. Menaxhimi i mirë konsiston në tregimin e njerëzve mesatarë se si të bëjnë punën e njerëzve shumë më të mirë se ata.
 11. Këmbëngulja do t’ju ndihmojë të arrini gjithçka, pavarësisht nëse është diçka e drejtë apo e gabuar, e mirë apo e keqe.
 12. Askush nuk e di se kush do të jetë ai në këtë jetë, por është gjithmonë e rëndësishme të mbani mend se keni lindur për diçka të veçantë.
 13. Mos ki frikë të heqësh dorë nga e mira në mënyrë që të shikosh për më të mirën.
 14. Ju mund të jepni një llogari të secilit milion të fituar, përveç atij të parë.
 15. Vendosni një reputacion i cili më vonë do të funksionojë në favorin tuaj.
 16. Aftësia për t’u marrë me njerëzit është një mall aq i vlefshëm sa sheqeri ose kafeja. Dhe unë do të paguaj më shumë për këtë aftësi.
 17. Nuk mendoj se ka ndonjë cilësi tjetër kaq thelbësore për suksesin e çfarëdo lloji, sesa cilësia e këmbënguljes. Ajo kapërcen pothuajse gjithçka, madje edhe natyrën.

TË NGJASHME