HomePsikologji

20 gjërat që duhet t’i bëni pas të 20-ave

Nëse jeni në të 20-at tuaja, merrni frymë thellë, askush nuk pret që ju të bëni gjithçka në rregull.

Kjo dekadë ka të bëjë me të kuptuarit e jetës tuaj. Mund të ndiheni të hutuar  nga puna, shkolla, marrëdhëniet, paratë dhe shumë gjëra të tjera, por kujdesi ndaj vetes është prioritet.

Prandaj po ju sjellim një listë të gjërave që ju duhet t’i bëni nëse keni mbushur 20 vjeç, për të pasur një të ardhme më të mirë.

1. Përdorni krem dielli çdo ditë

2. Blini lule çdo javë, sepse rrisin nivelin e lumturisë.

3. Pini sa më shumë ujë, trupi do ju falënderojë

4. Bëni vrap sa herë ndiheni keq.

5. Mos përdorni Facebook për një javë.

6. Mos i kërkoni prindërve para.

7. Mësoni gjëra të reja.

8. Hidhni rrobat e shkollës së mesme.

9. Shmangni zhurmat.

10. Blini gjërat që ju bëjnë të lumtur.

11. Zbukuroni tavolinën e zyrës tuaj.

12. Mos bëni gjëra, vetëm sepse ndihesh i detyruar.

13. Mos krahasoni veten me të tjerët.

14. Mos e shmangni dentistin.

15. Gjeni një  aktivitet të ri për të bërë në kohën e lirë.

16. Largoni miqtë toksikë nga jeta.

17. Jini vetvetja, mos ndryshoni për të tjerët.

18. Telefononi familjen  dhe kujtojini atyre sa i doni.

19. Organizoni festa në shtëpi.

20. Mos thoni kurrë jo, por eksperimentoni.


TË NGJASHME