HomeShowbiz

20 të famshëm që nuk përdorin emrat e tyre të vërtetë

Një emër skenik tërheqës dhe unik është një nga pjesët më të rëndësishme kur personazhet e famshëm duan të reklamojnë veten e tyre dhe ta bëjnë publikun t’i kujtojë ato.

Disa nga yjet marrin frymëzim nga miqtë dhe familja e tyre, thjesht duke zgjedhur pseudonimet që iu vendosen atyre që nga fëmijëria e tyre.

Të tjerët zgjedhin emra që u pëlqejnë personalisht ose përdorin emra nga interneti për të dalë diçka më argëtuese.

Ne ju zbulojmë emrat e vërtetë të këtyre 20 personave publikë.

1. Blake Lively — Blake Ellender Brown

Pasi Blake u bë aktore ajo vendosi të merrte mbiemrin e nënës së saj, Elaine Lively si emrin e saj artistik.

2. Meghan Markle — Rachel Meghan Markle

Emri i parë i dukeshës së Sussex është Rachel. Sidoqoftë, ajo preferon Meghan, dhe nëna e saj është dëgjuar ta quajë “Meg”.

3. Emma Stone — Emily Jean Stone

Në fillim të karrierës së saj si aktore, ajo kuptoi se emri “Emily Stone” ishte marrë tashmë nga një aktore tjetër. Kështu që asaj iu desh të dilte me diçka dhe së pari zgjodhi Riley. Më vonë ajo e ndryshoi atë në Emma, por aktorja thotë se ende i mungon emri i saj i vërtetë.

4. Post Malone — Austin Richard Post

Këngëtari doli me emrin e tij artistik duke përdorur një metodë mjaft interesante. Pasi vendosi të përdorë mbiemrin e tij si emër, ai përdori një kërkues në internet për emrat e repit dhe mori “Malone”. Ai e ka përdorur këtë emër që në adoleshencën e tij.

5. Tilda Swinton — Katherine Matilda Swinton

Aktorja e talentuar thjesht përdor versionin e shkurtuar të emrit të saj të dytë për hir të thjeshtësisë.

6. Jennifer Aniston — Jennifer Linn Anastasakis

Babai i saj Yiannis Anastasakis vjen nga Kreta, Greqi. Pasi u transferuan në Shtetet e Bashkuara, familja vendosi të ndryshojë mbiemrin e tyre në Aniston për t’ja bërë më të lehtë shqiptimin nga të tjerët.

7. The Weeknd — Abel Makkonen Tesfaye

Pasi këngëtari i talentuar braktisi shkollën dhe u largua nga shtëpia, ai doli me emrin e tij të artit. Sidoqoftë, një grup tjetër kanadez shkoi me të njëjtin emër, kështu që për të shmangur çështjet e së drejtës së autorit, ai duhej të hiqte “e” nga pseudonimi i tij.

8. Oprah Winfrey — Orpah Gail Winfrey

Edhe pse emri i saj i parë është Orpah, njerëzit shpesh e shqiptonin gabimisht si Oprah, kështu që thjesht i ngeci.

9. Meryl Streep — Mary Louise

Emri i saj i vërtetë “Mary” iu dha asaj nga gjyshërit për shkak të traditës familjare (vajza e saj quhet gjithashtu Mary). Sidoqoftë, babai i saj e quante gjithmonë “Meryl”, sepse i pëlqente kështu. Dhe “Louise” erdhi nga shoqja më e mirë e nënës së saj, e cila gjithashtu kishte të njëjtin emër.

10. John Legend — John Roger Stephens

Në fillim të karrierës së tij, emri “Legjendë” iu dha nga poeti J. Ivy: “Kam dëgjuar muzikën tuaj dhe më kujton atë muzikë nga shkolla e vjetër. Ju tingëlloni si një legjendë. Unë do të të quaj John Legend. “

11. Courtney Love — Courtney Michelle Harrison

Ky emër vjen nga fëmijëria e saj kur nëna e saj Linda Carrol e quajti atë “Courtney Love” si fëmijë.

12. Natalie Portman — Neta-Lee Hershlag

Portman është emri i vajzërisë së gjyshes së saj hebre-ruse, dhe aktorja vendosi ta marrë atë si emrin e saj të artit.

13. Ben Kingsley — Krishna Pandit Bhanji

Suksesi dhe njohja i erdhën aktorit kur ai ishte në të shtatëdhjetat e tij. Kjo është kur ai vendosi të ndryshojë emrin e tij të vërtetë në diçka më të thjeshtë dhe të lehtë për t’u njohur.

14. Meg Ryan — Margaret Mary Emily Anne Hyra

Kur vendosi të bënte ëndrrat e saj realitet dhe të bëhej aktore, ajo gjithashtu kuptoi se duhej të ndryshonte emrin e saj. Ajo zgjodhi “Ryan” sepse ishte emri i vajzërisë së gjyshes së saj.

15. Kit Harington — Christopher Catesby Harington

Që nga fëmijëria e tij, familja e aktorit gjithmonë e ka quajtur Kit. Vetëm kur ishte 11 vjeç e kuptoi se emri i tij i vërtetë ishte Christopher. Kjo ndodhi ndërsa ai po bënte një provë në shkollë. Megjithëse, edhe tani, ai ende i përmbahet emrit që është mësuar – Kit.

16. Irina Shayk — Irina Shaykhlislamova

Supermodeles ruse iu desh të ndryshonte pak mbiemrin e saj për hir të thjeshtësisë.

17. Gigi Hadid — Jelena Noura Hadid

Nëna e Jelenës, Yolanda Hadid, doli me idenë për një emër të – Gigi.

18. Portia de Rossi — Amanda Lee Rogers

Në moshën 15 vjeç, ajo ndryshoi ligjërisht emrin e saj në Portia de Rossi. “Portia” u mor nga shfaqja shekspiriane Tregtari i Venecias, ndërsa “de Rossi” dukej ekzotike dhe asaj i pëlqente.

19. Calvin Harris — Adam Richard Wiles

Në fillim të karrierës së tij, ai ndryshoi emrin e tij artistik dhe e shpjegoi atë kështu: “Single-i im i parë ishte më shumë një këngë shpirti dhe unë mendova se Calvin Harris dukej paksa më i paqartë nga racat. Mendova se njerëzit mund të mos e dinë nëse isha i zi apo jo. Pas kësaj, unë isha i mbërthyer me të.”

20. Vin Diesel — Mark Sinclair Vincent

Ai krijoi emrin e tij artistik duke kombinuar një version më të shkurtër të mbiemrit të njerkut të tij, Vincent dhe pseudonimin e tij. Ai gjithnjë quhej “Diesel” nga miqtë e tij sepse ata thanë se ai ishte gjithmonë plot energji.

A jeni thirrur ndonjëherë me pseudonim?


TË NGJASHME