HomeTeknologji

20 truke mahnitëse të iPhone për të cilat Apple nuk flet

Telefonat inteligjentë të dizenjuar nga Apple kanë kohë që kanë zënë një pozitë të fortë në tregun e celularëve. Ata janë bërë aq të popullarizuar sa që çdo person mban një iPhone. Sidoqoftë, shumica e pronarëve të pajisjeve Apple nuk e kuptojnë sa të fuqishme janë pajisjet e tyre.

Ne kemi zgjedhur disa nga truket më të pabesueshme të iPhone që mund ta bëjnë përvojën tuaj të iPhone më të mirë se sa keni ëndërruar ndonjëherë.

Vendosja e kohëmatësit të gjumit

Tani mund të bini në gjumë duke dëgjuar këngët tuaja të preferuara ose një podcast pa u shqetësuar se muzika do të vazhdojë gjithë natën, duke e bërë gjumin tuaj të rehatshëm. Thjesht hapni aplikacionin Clock dhe vendosni kohëmatësin për sa kohë dëshironi që të luhet muzika. Pastaj, shtypni butonin When Timer Ends dhe, në vend të zgjidhni ringtones që mund të luhet, shkoni në fund për të zgjedhur opsionin Stop Playing. Tani mund të shkoni në shtrat, telefoni juaj do të bëjë pjesën tjetër të punës për ju!

Krijimi i një vibrimi të personalizuar

Si parazgjedhje, iPhone juaj përdor impulse standarde dridhjeje për një mesazh me tekst. Sidoqoftë, lehtë mund të krijoni modelet tuaja të dridhjeve.

 • Shkoni te Settings në iPhone tuaj. Pastaj prekni Sounds dhe zgjidhni një lloj alarmi në listën Sounds and Vibrations. Prekni Vibration> Create New Vibration.
 • Filloni regjistrimin dhe prekni në qendër të ekranit në sekuencën që dëshironi të jetë dridhja. Pasi të keni mbaruar, ndaloni regjistrimin dhe ruani modelin tuaj. Do të ruhet në seksionin Vibration (Ringtone menu ) midis listës së modeleve të personalizuara.

Përveç kësaj, mund të vendosni një dridhje të personalizuar për të gjitha kontaktet në librin tuaj të telefonit.

Pastrimi i RAM-it të iPhone tuaj

Një mashtrim i thjeshtë për ta bërë iPhone-in tuaj të funksionojë më shpejt në çdo kohë është të pastroni Random Access Memory. Për ta bërë këtë, duhet të ndiqni këto hapa të thjeshtë:

 • Shtypni dhe mbani shtypur butonin Sleep/Wake derisa të shihni mesazhin ‘slide to power off .
 • Pas kësaj, lëshoni butonin Sleep / Wake dhe mbani shtypur butonin Home.
 • Për disa sekonda, ekrani juaj i iPhone do të dridhet pak dhe do të kthehet përsëri në ekranin kryesor. RAM-i i iPhone ose iPad-it tuaj do të pastrohet, duke e lënë pajisjen tuaj dukshëm më të shpejtë.
Ora e saktë e mesazhit

Nëse dëshironi të shihni kohën e saktë që është dërguar një mesazh specifik, ndiqni këto hapa të thjeshtë:

 • Hapni aplikacionin Messages .
 • Trokitni lehtë mbi temën e mesazhit për të cilën dëshironi të shihni një orë të caktuar kohore.
 • Rrëshqisni gishtin tuaj nga e djathta në të majtë.
 • Tani mund të shihni vulat kohore për secilin mesazh individual.
Mundësimi i numërimit të karaktereve të mesazheve me tekst

Mund të aktivizoni numërimin e karaktereve në iPhone tuaj në mënyrë që të dini se sa karaktere është secili mesazh para se ta dërgoni:

 • Trokitni lehtë mbi ikonën Settings dhe shkoni te opsioni Messages.
 • Në seksionin Messages, prekni butonin në të djathtë të Character Count për ta aktivizuar.

Ta-da! Sapo të filloni të shtypni mesazhin tuaj me tekst, do të shfaqet numri i karaktereve.

Regjistrimi i një videoje ndërsa ekrani është i kyçur

Nëse nuk doni që njerëzit e tjerë t’ju vërejnë duke regjistruar video ose duke bërë fotografi, kryeni hapat e mëposhtëm:

 • Sigurohuni që iPhone juaj të jetë i kyçur. Shtypni butonin Shutter, rrëshqisni ikonën e poshtme të djathtë të kamerës përgjysmë dhe mos e lëshoni.
 • Duke mbajtur gishtin në modalitetin rrëshqitës të kamerës akoma në gjysmë të rrugës, rrëshqit modalitetin e kamerës në video.
 • Double click butonin Home tri herë.
 • Mbani gishtin tuaj në gjysmë të rrugës në rrëshqitës derisa iPhone të fikë ekranin e tij. Mos harroni: iPhone juaj tashmë po regjistron një video.
 • Nëse dëshironi të përfundoni regjistrimin, thjesht zhbllokoni iPhone si zakonisht.
Shpejtësia e pjesëve audio dhe video

Shpejtësinë e pastrimit të audios / videos mund ta bëni më shpejt ose më ngadalë duke lëvizur thjesht rrëshqitësin. Zona e verdhë përdoret për pastrim të shpejtë. Nëse lëviz gishtin në zonën e kuqe, do të arrish në ‘pastrim gjysmë shpejtësie’, dhe zona e gjelbër është edhe më e ngadaltë.

Po telefononi një shtesë

Nëse dëshironi të telefononi një zgjatje, thirrni numrin kryesor që po telefononi së pari dhe më pas mbani të shtypur butonin ‘*’ derisa të shfaqet një presje. Në fund, vendosni numrin e zgjatjes pas presjes dhe shtypni butonin e Thirrjes (Call).

Bllokimi i reklamave në lojërat iPhone / iPad

A ju bezdisin ato reklama kur luani lojëra ose përdorni aplikacione në iPhone ose iPad? Nëse është kështu, këtu është një mënyrë e thjeshtë për të bllokuar / çaktivizuar reklamat në pajisjen tuaj falas. Thjesht vendoseni telefonin tuaj në Airplane Mode për të çaktivizuar përkohësisht reklamat e telefonit dhe do të jeni në gjendje të luani lojërat pa reklama të bezdisshme.

Ndryshimi i drejtimit të modalitetit Panorama

Ndryshoni drejtimin e modalitetit Panorama para se të shkrepni në iOS thjesht duke shtypur shigjetën në ekran.

Si të fshini një shifër të shtypur gabim pa fshirë të gjithë numrat

Nëse keni bërë një gabim në shifrën që keni shtypur, thjesht rrëshqitni gishtin tuaj në të majtë ose në të djathtë të numrave për të pastruar shifrën e fundit.

Bërja e një telefonate urgjence

Mbushja e Medical ID në iPhone mund të shpëtojë jetën tuaj. Seksioni i ID -së Mjekësore ju lejon të ruani të gjithë informacionin tuaj të rëndësishëm mjekësor në mënyrë që të jetë i disponueshëm në një akses me një trokitje të lehtë në raste urgjente. Të paktën, duhet të plotësoni informacionin në lidhje me llojin tuaj të gjakut, si dhe të tregoni ilaçet ndaj të cilave jeni alergjikë.

Rikkthimi i skedave të mbyllura gabimisht

Nëse keni mbyllur aksidentalisht një skedë, ose dëshironi të rihapni atë në të cilin keni hyrë së fundmi, thjesht shtypni dhe mbani shtypur butonin plus në fund të ekranit.

Përdorimi i Google Maps duke qenë offline

Ju mund të shkarkoni hartat për përdorim offline duke shtypur ‘ok maps’ në kutinë e kërkimit të hartave.

Aplikacioni Hidden Field Test

Të gjithë iPhone kanë kode të shërbimit sekret, të cilat mund t’i përdorni për të marrë informacione të ndryshme në lidhje me pajisjen, operatorin celular dhe rrjetin celular. Për shembull, nëse futni kodin * 3001 # 12345 # *, do të shihni një menu të fshehur me informacione në kartën SIM, operatorin e rrjetit, fuqinë e sinjalit, etj.

Përmirësimi i shpejtësisë Wi-Fi në një iPhone

Duke përdorur funksionin e Wi-Fi Assist mund ta konfiguroni me lehtësi telefonin tuaj që të kalojë automatikisht në lidhjen celulare kur sinjali i rrjetit Wi-Fi është i dobët.

Niveli shpirtëror

Përveç kalkulatorit, elektrik dore dhe busullës, iPhone juaj gjithashtu ka një nivel të fshehur shpirtëror të integruar në të. Për ta arritur atë, thjesht hapni aplikacionin Compass dhe rrëshqitni gishtin tuaj në të majtë.

Reduktimi i ndriçimit të iPhone tuaj nën minimumin

Nëse edhe vlera minimale e ndriçimit të ekranit i bën sytë tuaj të ndjehen të dobët në errësirë, përdorni këto cilësime:

 • Hapni Settings > General > Accessibility > Zoom.
 • Shkoni poshtë dhe aktivizoni cilësimin Show Controller.
 • Kthehuni te menuja e mëparshme dhe lëvizni poshtë te Accessibility ShortcutAktivizoni funksionin Zoom (kontrolloni kutinë).
 • Klikoni tre herë në butonin Home dhe trokitni lehtë mbi kontrolluesin rrethor për ta shfaqur atë. Vendosni këtë rrëshqitës në vlerën minimale dhe prekni Choose Filter.
 • Zgjidhni Low Lightt dhe fshihni kontrolluesin.
Disabling Apple Connect tabs in Apple Music

Apple Music ka zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme horizontin e dashamirëve të muzikës, por skedat shtesë që shfaqen pasi të hapni aplikacionin e bëjnë ndërveprimin me programin një përvojë të komplikuar. Sidoqoftë, lehtë mund të çaktivizoni skedat e panevojshme duke kryer disa veprime të thjeshta:

 • Drejtohuni te Settings dhe lëvizni poshtë te Music.
 • Vendosni Show Apple Music slider në fikje.
 • Shkoni te Settings> General> Restrictions dhe vendosni fjalëkalimin tuaj.
 • Çaktivizo Apple Music .
Ristartoni iPhone tuaj

Të gjithë ndoshta e kanë provuar situatën kur telefoni juaj varet, ngrihet dhe refuzon të punojë. Jepini pak pushim iPhone-it tuaj. Për ta bërë këtë, shtypni dhe mbani të shtypur butonin On/Off dhe butonin Home njëkohësisht derisa ekrani të fiket (mund të zgjasë deri në 10 sekonda). Pasi të keni mbaruar, iPhone juaj do të rindizet dhe do të shihni logon e Apple.

Shënim: Rindezja e iPhone tuaj me këtë metodë është një masë ekstreme. Ju nuk duhet ta përdorni atë shumë shpesh.


TË NGJASHME