HomePsikologji

25 kuriozitete që do t’ju bëjnë të mendoheni gjatë gjithë ditës

Nëse po kërkoni të mbushni trurin tuaj me fakte të mrekullueshme për t’i bërë përshtypje miqve tuaj, po lexoni artikullin e duhur. Pasi të mësoni këto gjëra të reja, në një tavolinë me miqtë tuaj, do të jeni ai që do ta udhëhiqni bisedën. Më poshtë mund të lexoni këto 25 kuriozitete për të cilat jeni menduar gjithmonë gjatë:

1. Mbi 100 vetë janë ngrirë me shpresën se një ditë ata mund të ringjallen përmes teknologjisë së re.

2. Ne kemi linja në lëkurën tonë që janë të dukshme vetëm nën dritat e caktuara.

3. Një burrë kishte lemzë për 69 vjet.

4. Koncepti i betejave rap ka ekzistuar që nga shekulli i 5-të.

5. Në Japoni dhëmbët e shtrembër janë konsideruar si të bukur.

6. Vetullat tona rinovohen çdo 64 ditë.

7. Domate kanë më shumë gjene se qeniet njerëzore.

8. Kur një person gënjen, temperatura e hundës rritet.

9. Fjala “go” është fjala më e shkurtër angleze.

10. Në reklama, koha e shfaqur në një orë është gjithmonë 10:10.

11. Steve Jobs thuhet se ka liruar stresin duke i vendosur këmbët në tualetet e kompanisë.

12. Mbi 50% e liqeneve të formuara në mënyrë natyrore në botë gjenden në Kanada.

13. 2 orë heshtje në ditë mund të rrisin të mësuarit dhe kujtesën.

14. Mjalti nuk prishet kurrë.

15. Nuk është klori, por urina, që irriton syrin tuaj gjatë notit.

16. Meksika ka konsumin më të lartë të Coca-Cola-s.

17. Ne të gjithë jetojmë 8 sekonda në të kaluarën, sepse kjo është koha që truri ynë duhet të përpunojë informacionin.

18. Ekziston një shimpanze që di si të gatuajë, të luajë një instrument dhe të përdorë një kompjuter.

19. Rritja e mjekrës ka përfitime të mëdha shëndetësore. Ju mbron nga dielli, mund të parandalojë sulmet e astmës dhe madje edhe ngadalëson plakjen.

20.Shumica e grimcave të pluhurit në shtëpitë tona janë në të vërtetë lëkurë e vdekur.

22. Taksitë janë të verdha, sepse e verdha është ngjyra më e lehtë për të parë nga distanca.

23. Shkretëtira e Saharasë mund të kthehet e gjelbër në këtë shekull për shkak të ndryshimeve klimatike.

24. Ekziston një lloj kandili deti që është biologjikisht i pavdekshëm.

25. Uji i ngrohtë peshon më shumë se uji i ftohtë.


TË NGJASHME