HomeLifestyle

26 Shtator, dita e Astronomisë

Dita e Astronomisë
Dita e Astronomisë është një festë e cila festohet jo një herë gjatë një viti kalendarik, por dy herë në vit – një herë në pranverë dhe një herë në vjeshtë. Qëllimi i kësaj feste nuk është vetëm të festojë astronominë dhe të gjitha kontributet e saj në shoqëri, por edhe të sjellë publikun e gjerë së bashku me profesionistët dhe grupet e astronomisë.

Historia e Ditës së Astronomisë
Kjo festë u krijua nga Doug Berger në 1973 – presidenti i Shoqatës Astronomike të Kalifornisë Veriore në atë kohë. Ai krijoi Ditën e Astronomisë me shpresën se do të rrisë interesin e publikut të gjerë në fushën e astronomisë dhe gjithashtu do t’u japë qytetarëve të zakonshëm një mundësi të përdorin pajisje të specializuara astronomike që zakonisht nuk do të ishin në gjendje të përdornin.

Festimi i Ditës së Astronomisë
Ka mënyra të ndryshme për të festuar këtë festë. Ju mund të merrni pjesë në një nga ngjarjet e shumta të Ditës së Astronomisë që mbahen në të gjithë botën ose nëse nuk doni ta bëni këtë, atëherë thjesht mund ta kaloni ditën duke kontrolluar qiejt vetë ose me familjen tuaj. Një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të festuar festën është t’i prezantoni fëmijët tuaj në botën e mrekullueshme të astronomisë ose të studioni vetë astronominë.

International Astronomy Day 2020 | Medium

Dita Kombëtare e Petëzave (Dumpling)

Kremtohet çdo vit në 26 Shtator, Dita Kombëtare e Dumpling është një festë që përdoret për të sjellë vëmendjen e njerëzve në këto krijimtari brumërash që kaq shumë njerëz në të gjithë botën i shijojnë rregullisht. Megjithëse petat vijnë nga origjina shumë të përulura, ato janë ndoshta një nga llojet e ushqimit më të ngrënë që shijohet në botë sot.

Historia e Ditës Kombëtare të Petëzave
Kjo festë u krijua për herë të parë në vitin 2015 nga TMI Food Group. Kjo kompani ushqimore prodhon një shumëllojshmëri të gjerë të produkteve ushqimore aziatike duke përfshirë petë, meze, dhe çuditërisht, dumplings. Edhe pse kjo festë nuk është shumë e vjetër, është një festë që po bëhet gjithnjë e më popullore me kalimin e çdo viti.

Festimi i Ditës Kombëtare të Dumpling
Siç mund të imagjinohet nga shikimi i të gjitha varieteteve të ndryshme të petave, nuk duhet të jetë problem për askënd të festojë këtë festë. E vetmja gjë që duhet të bëjnë është të zgjedhin llojin e tyre të preferuar të petave dhe ta shërbejnë atë vetëm me një salcë të thjeshtë ose ta përfshijnë atë në pjatën e tyre të preferuar. Njerëzit gjithashtu mund ta festojnë këtë festë duke përdorur hashtagun #NationDumplingDay në mediat e tyre sociale për të dhënë fjalën për këto pjesë të shijshme të brumit të gatuar.

Celebrate National Dumpling Day at Dr. Linden's Favorite Eateries! | Linden  Optometry A P.C.

TË NGJASHME