HomeLifestyle

29 qershor/ Një përqafim flet më shumë se 1000 fjalë

Më 29 qershor të çdo viti vihet në vëmendje dita kombëtare e kamerës. Dita përkujton fotografitë, kamerën dhe shpikjen e tyre. Një aparat fotografik është një mjet i pazëvendësueshëm që përdoret për të regjistruar dhe përsëritur kujtime, ngjarjet njerëzit dhe vendet.

Fuqia e një aparati fotografik i siguroi njerzve një zgjidhje të thjeshtë, të lirë dhe të shpejtë. George Eastman, i njohur gjithashtu si “Babai i Fotografisë”. Edhe pse ai nuk e shpiku aparatin fotografik, ai zhvilloi shumë shtesa duke përmirësuar përdorimin, lehtësinë dhe prodhimin e kamerës. Zhvillimet e tij e bënë aparatin fotografik gjerësisht të disponueshëm për shtëpitë në të gjithë botën.

Pavarësisht nëse fotografia është hobi apo profesioni juaj, festoni ditën duke bërë fotografi. Bëni një fotografi të diçkaje ose dikujt që ju pëlqen dhe ushqeni kujtesën.

Camera Day (29th June) | Days Of The Year

Shpeshherë një përqafim flet më shumë se fjalët. Një përqafim i thjeshtë mund të ndryshojë ditën, emocionet dhe madje jetën e një personi. Ndërsa të gjithë gëzojnë një përqafim, dita kombëtare e përqafimit u krijua për të kujtuar njerëzit të dhurojnë një përqafim shtesë special për dikë që po kalon një ditë të keqe, është i sëmurë, i vetmuar, i trishtuar ose i moshuar. Ky veprim i thjeshtë do të sjellë dashuri dhe ngrohtësi për një person në nevojë.

Dita e festave kombëtare e përqafimit u krijua nga “Fondacioni përqafime për shëndetin” për besimin se përqafimet, miqësia dhe mbështetja vullnetare janë komponentë thelbësorë për një plan të përgjithshëm të kujdesit për të moshuarit. Megjithëse ambientet ishin drejtuar ndaj të moshuarve, kjo festë është shndërruar në një ditë për t’i dhënë çdo personi në nevojë një përqafim të vërtetë.

Hug Holiday Day | NationalDay.com

Por jo vetëm kaq kemi edhe një fest që do ju pëlqej të gjithëve. Dashamirët e Waffles më në fund kanë ditën e tyre më 29 qershor ndërsa festojnë ditën kombëtare të hekurit waffle. Disa njerëz shijojnë wafflen e tyre të thjeshtë me shurup, por gjithashtu me manaferrat, dhe kremin whipped. Kush e dinte që një makinë e thjeshtë do të ndikonte kaq shumë në jetën tonë.

Hekuri waffle është dy pllaka metalike me model të huallit të varur së bashku. Një person derdh ose vendos përbërjen midis pllakave të ndezura dhe më pas e mbyll atë për të pjekur wafflen. Modele të tjera ndikojnë në treg dhe reflektojnë kulturën pop, kështu që ne mund të bëjmë waffles të formuar në karaktere të famshme të animuar dhe logot ikonike.

Krijuesit e hekurit me waffle ofrojnë sot një larmi të madhe zgjedhjesh nga prangat waffle që bëjnë waffles shumë të hollë tek ato që mund të bëjnë kone waffle.

National Waffle Iron Day – National and International Days 2020

TË NGJASHME