HomeLifestyle

4 Elementet e Besimit

Nëse shpresoni të provoni dhe të bëheni më të sigurt në jetën tuaj të përditshme, ka shumë gjëra që mund të dëshironi t’i konsideroni. Gjëja kryesore për të kujtuar është se të gjithë mund të ndërtojnë besimin e tyre, dhe ju mund të bëheni një person më i sigurt, pavarësisht nga cili pozicion mund të filloni. Le t’i hedhim një vështrim në katër elementë mbi të cilët duhet të përqendroheni në mënyrë që të jeni më të sigurt në veten tuaj.

1. Ndershmëri

Para së gjithash, le të flasim për çështjen e të qenurit i sinqertë me veten. Nëse ju mungon ndershmëria, do ta keni shumë më të vështirë të jesh në gjendje të kënaqesh duke qenë vetvetja, dhe nuk do të dish saktësisht se cilat gjëra duhet të ndryshosh në lidhje me veten tënde, në mënyrë që të shijosh edhe më shumë. Nëse mendoni se mund të keni mungesë të ndershmërisë, mund të filloni të ktheni baticat, thjesht duke u përqëndruar shumë më tepër në tregimin e të vërtetës për veten tuaj. Kjo nuk do të thotë të jesh tepër kritik, thjesht të jesh i sinqertë me veten tënde sa më shumë të jetë e mundur.

A e dëmton trurin besimi në Zot? Ja çfarë thotë shkenca! - Telegrafi

2. Krenaria e trupit

Për shumicën e njerëzve, mënyra se si ndjehen për trupin e tyre do të jetë gjithnjë pjesë kryesore e enigmës kur bëhet fjalë për tu ndjerë më të sigurt. Nëse nuk jeni të sigurt për trupin tuaj ose mendoni se ka diçka që dëshironi të ndryshoni në lidhje me të, atëherë kjo mund të jetë e mjaftueshme tu ndjerë mirë me veten tuaj. Gjithmonë ka zgjidhje, qoftë kjo thjesht duke ushtruar më shpesh apo gjetja e një mjeku për rritjen e gjirit, por gjëja kryesore është që të arrini në një vend ku jeni vërtet të lumtur me atë që shihni në pasqyrë, dhe se si ndiheni në trupin tuaj .

Ujë me limon esëll në mëngjes? Ja çfarë i siguron trupit | GAZETA SHËNDETI

3. Pushteti

Të gjithë kanë ndjenjën e tyre të fuqisë, por jo të gjithë mund ta ndiejnë atë me të vërtetë ashtu siç shpresoni. Nëse po përpiqeni të ndjeni fuqinë tuaj të lindur, atëherë ekzistojnë një varg ushtrimesh që mund të merrni në bord të cilat ka të ngjarë të ju ndihmojnë në këtë drejtim. Mbi të gjitha, është për të mos lejuar që mendja të marrë rrugën e ndjenjës natyrale të fuqisë që ju ndoshta keni përshkuar trupin në çdo moment nëse i kushtoni vëmendje vetëm asaj. Mësoni të mendoni për këtë, dhe do të ndërtoni vetëbesimin tuaj në pak kohë.

Disa hapa për të pasur më shumë besim në vetvete | Objektiv

4. Dhembshuri

Më në fund, pjesa për të cilën askush nuk flet kurrë është dhembshuria. Kur jetoni me një dhembshuri të drejtpërdrejtë dhe të veçantë për njerëzit e tjerë në jetën tuaj dhe në përgjithësi në botë, ju keni shumë më shumë gjasa të jeni të lumtur me veten tuaj, dhe të zhvilloni një besim të mirëfilltë që vjen nga brenda. Kjo është absolutisht diçka për të cilën shumica prej nesh mund të punojë më shumë.

Nga Sabina Rezhda: Dhembshuria… etikë, skllavëri apo një ndjesi! – Revista  Psikologji


TË NGJASHME