HomeShëndeti

4 simptomat që tregojnë se jeni infektuar me variantin e ri të COVID-19

Në fund të dhjetorit të vitit të kaluar në Mbretërinë e Bashkuar, filluan të shfaqeshin provat për ekzistencën e një varianti të ri të COVID-19 i cili ishte i përhapur dhe me shpejtësi po tejkalonte variantet para-ekzistuese në të paktën tre rajone të Anglisë. Zonat e shënuara përfshinin Lindjen e Jugut, Londrën dhe Lindjen e Anglisë. Shkencëtarët kanë qenë në gjendje të përcaktojnë shkaqet e kësaj përhapjeje.

Studimi vuri në dukje: “Kontaktet shoqërore dhe të dhënat e lëvizshmërisë sugjerojnë që rritja e prevalencës relative brenda Anglisë nuk ka gjasa të shkaktohet nga efektet themeluese: domethënë, nëse rajone të caktuara kishin nivele më të larta transmetimi si rezultat i më shumë ndërveprimeve shoqërore, variantet gjenetike që ishin më të përhapura brenda këtyre rajoneve mund të bëhen më të zakonshme në përgjithësi.

“Sidoqoftë, ne nuk gjetëm prova të ndryshimeve në ndërveprimet shoqërore midis rajoneve me prevalencë të lartë dhe të ulët, siç matet nga lëvizshmëria e Google dhe të dhënat e sondazhit të kontakteve sociale.

“Shkëputja e dukshme midis kontakteve sociale dhe transmetimit gjatë nëntorit dhe dhjetorit mund të tregojë një ndryshim në karakteristikat e virusit.”

Ky variant duket se është rritur në incidencë gjatë periudhës së fundit të bllokimit kombëtar dhe ka vazhduar të rritet pas bllokimit pavarësisht se shumë nga zonat e prekura janë në nivelin më të lartë të kufizimeve.

Studimi gjithashtu zbuloi se pavarësisht nga masat e kontrollit të simuluara, të gjitha rajonet e NHS u parashikuan të përjetonin një valë të mëvonshme të rasteve dhe vdekjeve COVID-19, duke arritur kulmin në pranverën e vitit 2021 për Londrën, Jug-Lindjen dhe Lindjen e Anglisë dhe në verën e vitit 2021 për pjesën tjetër të Anglisë.

Në mungesë të shtrirjes së konsiderueshme të vaksinave, rastet, shtrimet në spital, pranimet në ICU dhe vdekjet në 2021 mund të tejkalojnë ato në vitin 2020, u vu re.

“Mbylljet e shkollave në janar 2021 mund të ndihmojnë për të vonuar kulmin dhe për të ulur barrën totale në afat të shkurtër,” tha studimi

“Sidoqoftë, zbatimi i masave më të rrepta tani me heqjen pasuese të këtyre kufizimeve në shkurt 2021 çon në një kthim më të madh të rasteve, veçanërisht në ato rajone që janë prekur më pak deri më tani.”

Sakaq ata identifikuan edhe disa simptoma që nuk duhet anashkaluar sa i takon virusit të ri:

  1. Temperaturë

2. Kollë dhe dhimbje të muskujve

3. Të përziera dhe të vjella

4. Diarre


TË NGJASHME