HomeShëndeti

4 ushqime që duhen shmangur me stomakun bosh

Për të pasur një shëndet të mirë, së pari duhet të identifikojmë zakonet e gabuara më të theksuara të të ngrënit që bëjmë dhe t’i zëvendësojmë ato me zakone të mira shëndetësore që na ndihmojnë të kemi shëndet të mirë.

Një nga gjërat më të dëmshme që bëjnë shumë njerëz është të hanë disa ushqime me stomakun bosh dhe kjo i ekspozon ata ndaj shumë problemeve shëndetësore.

1. Pije të ftohta

Jeni të ekspozuar ndaj acarimit të rëndë të stomakut si pasojë e pirjes së pijeve të ftohta me stomakun bosh, kështu që mund të pini ujë të ngrohtë përpara se të konsumoni ndonjë pije ose ushqim dhe për të përmirësuar tretjen dhe qarkullimin e gjakut.

2. Dardha

Është një nga frutat e pasur me shumë lëndë ushqyese të rëndësishme për organizmin dhe ndihmon në rregullimin e presionit të gjakut, por ngrënia e tij me stomakun bosh është një nga gjërat që shkaktojnë probleme me stomakun dhe dhimbje të forta, ndaj këshillohet të mos hahet me stomak bosh.

3. Banane

Përmban një përqindje të lartë të kaliumit, fibrave, magnezit dhe fibrave dhe është i rëndësishëm për organizmin, ndaj ngrënia e tij me stomakun bosh shkakton dhimbje stomaku dhe të zorrëve.

4. Gruri

Shkakton një nivel të lartë të sheqerit në trup, ndaj nuk është një vakt i mirë për diabetikët.


TË NGJASHME