HomeModa

5 këshilla si të ruani ngjyrën e flokëve

Ngjyrosja e flokëve është një proces invaziv dhe shkon kundër natyrës së flokëve tuaj, që do të thotë se duhet të jeni shumë të kujdesshëm para, gjatë dhe pasi ta bëni.

Pasi të keni lyer flokët, hiqni larjen e parë sa më shumë që të jetë e mundur

Pasi të keni lyer flokët, është mirë të përpiqeni të prisni të paktën 2 ditë para se t’i lani për herë të parë. Kjo për shkak se flokët janë akoma shumë të ndjeshëm pas procesit të ngjyrosjes dhe nëse i lani, mund të zbehet shumë më shpejt.

Përdorni maskat e duhura për flokët

Mos harroni të vendosni një maskë për flokët tuaj. Maska për flokët do të ndihmojë në forcimin dhe ushqimin e flokëve tuaj dhe përgatitjen e tyre për herën tjetër që t’i ngjyrosni.

Përdorni mbrojtjen ndaj rrezatimit UV dhe përpiquni të fshihni flokët tuaj nga dielli

Përdorni produkte me mbrojtje nga rrezatimi ultraviolet pasi dielli mund të jetë armiku juaj më i keq dhe nxehtësia mund ta bëjë që ngjyra juaj të zbehet. Mundohuni të kërkoni llojet që mund të zgjasin një kohë të gjatë në flokët tuaj.

Shpëlani flokët me ujë të freskët

Shpëlarja e flokëve tuaj me ujë më të freskët do t’i mbajë ato të shëndetshëm dhe me shkëlqim. Larja e tyre me ujë të nxehtë do të hapë kutikulat e flokëve tuaj, duke bërë që flokët të thahen dhe ngjyra të zbehet.

Përdorni shampon e thatë pa ngjyra në ditët kur nuk do t’i lani flokët

Lani flokët sa më pak të jetë e mundur. Ju mund të keni parë në ngjyrën që del në ujë ndërsa lani flokët. Në ditët kur nuk e lani atë, përdorni një shampo të thatë pa ngjyra, pasi do t’ju ndihmojë të mbani flokët tuaj të këndshëm dhe të ndritshëm.


TË NGJASHME