HomeLifestyle

5 mënyra si t’i jepi fund debateve me partnerin

Debatet dhe zënkat ndodhin në çdo çift po kur ato bëhen të shpeshta dhe pa shkak atëherë tregon se ajo është konsumuar dhe nuk ka më kuptim të vazhdojë lidhja.

Por ka disa mënyra si të shpëtoni nga debatet e kota me partnerin dhe ato janë të listuara si më poshtë:

1-Mos i zhvlerësoni ndjenjat. Flisni për ndjenjat tuaja dhe adresojini ndjenjat e partnerit tuaj, duke treguar interesin tuaj për gjendjen e tyre emocionale.

2-Kritikimi i personalitetit të partnerit tuaj vetëm do të përkeqësojë situatën, veçanërisht nëse e bëni atë qëllimisht. Mos e fyeni partnerin tuaj.

3-Mos kërkoni dikë që të marrë fajin përsipër. Është e gabuar të debatosh se kush është fajtor. Ngjarja tashmë ka ndodhur.

4-Mos shprehni epërsinë tuaj ndaj partnerit tuaj. Në këtë mënyrë ju u tregoni atyre se nuk janë mjaft të mirë për ju.

5-Mos kujtoni keqkuptimet e vjetra. Duke i kujtuar partnerit tuaj argumentet e së kaluarës nuk do të rregullojë situatat nga e kaluara dhe do të provokojë një grindje të re. Diskutoni se çfarë ju shqetëson menjëherë.


TË NGJASHME