HomeLifestyle

5 truket nga Meghan Markle që mund t’i përdorni për t’i magjepsur të gjithë

Shumica prej nesh ndihen jo mirë në një rreth të panjohur njerëzish dhe kjo shpesh na ngjall një dëshirë për të marrë celularin nga xhepi dhe për t’u shtirur sikur kemi marrë një mesazh të rëndësishëm.

Megjithatë, të gjithë ëndërrojmë të bëjmë njohje të reja lehtësisht dhe menjëherë të fitojmë dashurinë e atyre që na rrethojnë. Lajmi i mirë është se ne mund të mësojmë edhe nga një grua e cila mund të magjepsë jo vetëm një princ britanik, por edhe miliona njerëz në të gjithë botën.

Ne analizuam sjelljen e Meghan Markle dhe zbuluam se si ajo arrin të induktojë menjëherë vibrime pozitive tek të huajt dhe si arrin t’i fitojë ato.

Buzëqeshje e sinqertë

Kur i buzëqesh një personi tjetër, është sikur t’i dërgosh një mesazh duke thënë: “Më pëlqen”. Dhe personi me të cilin ju i buzëqeshni ka të ngjarë t’ju kthejë buzëqeshjen. Një buzëqeshje e sinqertë ju ndihmon të relaksoheni dhe të akordoheni në komunikimin pozitiv.

Komplimentet

Dukesha e Sussex e di mirë që një nga mënyrat më të lehta për të fituar një të panjohur është t’i komplimentosh ata. Së bashku me burrin e saj Harry, bënë një postim në Instagram ku i inkurajuan njerëzit të bënin komplimente dhe të kujdeseshin për njëri-tjetrin. Fjalët e këndshme mund të ndihmojnë në zbutjen e një atmosfere të tensionuar dhe të krijojnë një mjedis të favorshëm për komunikim.

Kontakti me sy

Meghan Markle përpiqet të shikojë gjithmonë në sytë personin me të cilin po flet. Kontakti me sy ka shumë fuqi: ju lejon të tregoni qëndrimin tuaj pa fjalë, si dhe të kuptoni gjendjen shpirtërore të një personi tjetër. Për shembull, një mësues që po jep një leksion dhe shikon sytë e studentëve do të dëgjohet me më shumë kujdes sesa një mësues që po shikon poshtë ose lexon leksionin nga shënimet e tij.

Humor pozitiv

Meghan Markle gjithmonë shfaqet me humor të mirë kur është në publik, prandaj nuk është për t’u habitur që njerëzit janë të gatshëm të krijojnë kontakte me sy me të. Sipas hulumtimit të bërë nga shkencëtarët në Universitetin Shtetëror të Ohajos dhe Universitetin e Havait, njerëzit mund të ndiejnë në mënyrë të pavetëdijshme emocionet e humorit pozitiv. Ekspertët pohojnë se ndoshta është e lidhur me faktin që ne natyrshëm kopjojmë imitimin dhe sjelljen e njerëzve të tjerë, gjë që na bën të ndiejmë atë që të tjerët po ndiejnë. Kjo është arsyeja se nëse doni t’i bëni ata që janë në rrethin tuaj të ndihen të lumtur, duhet të përpiqeni të transmetoni emocione pozitive.

Efekti i kameleonit

Në mënyrë që të fitojë personin me të cilin po flet, Meghan përdor metodën psikologjike të pasqyrimit. Në vitin 1999, shkencëtarët në Universitetin e New York-ut dokumentuan të ashtuquajturin efekti i kameleonit, i cili është një imitim i pavetëdijshëm i sjelljes së një personi tjetër që ndodh gjatë komunikimit midis 2 personave. Hulumtimi ka treguar se këto veprime nxisin pëlqimin midis njerëzve. Pra, nëse doni të bëni një të huaj si ju, filloni të kopjoni pak gjestet, shprehjet e fytyrës dhe zërin e tyre.


TË NGJASHME