HomeLifestyle

5 vendet në botë që nuk mund të vizitohen

Ka shumë vende për të parë në botë të paktën një herë, por ka edhe disa vende që nuk mund të vizitohen. Këtu janë vendet ekskluzive që janë pjesë e kategorisë së dytë.

Këtu janë 5 vendet ekskluzive në botë që nuk mund të vizitohen

1 Shpella Lascaux (Francë): një kompleks shpellash që përmbajnë piktura shpellash që datojnë nga Paleoliti. Në Lescaux ka një kompleks shpellash që do të ishin të mrekullueshme për ti parë nga afër. Lescaux ndodhet në jug perëndim të Francës. Ato përmbajnë 900 portrete arti nga Paleoliti i Epërm dhe datojnë rreth 17.3 mijë vjet më parë edhe janë imazhe që përshkruajnë kafshë të mëdha. Shpellat janë ndaluar nga publiku që nga viti 1963.

Pitture rupestri nella grotta di Lascaux, Francia meridionale ...

2 Ishulli i Poveglia (Itali): është një ishull i vogël afër Venecias që dyshohet se është përhumbur nga fantazmat. Natyrisht, legjendat tregojnë rreth misterit për vendin. Poveglia ndodhet midis Venecies dhe Lido të Venecias në lagunë. Për shekuj me radhë, Poveglia ka qenë një vend mërgimi. Në vitin 1348, murtaja bubonike mbërriti në Venecia dhe Poveglia u bë kolonia e vendosur për karantinë. Legjendat thonë se ishulli është viktimë e plagëve nga viktimat e murtajës dhe luftës. Sot, ishulli është i mbyllur për vendasit dhe turistët. Në 1922 ndërtesat ekzistuese u shndërruan në spital për të sëmurët mendorë, të mbyllur përfundimisht në vitin 1968.

Nuovi sviluppi per Poveglia, l'isola contesa nella laguna di ...

3 Arkivi Sekret i Vatikanit (Itali): Hyrja në ndërtesë është ngjitur me Bibliotekën e Vatikanit, jashtë sheshit të Shën Pjetrit. Arkivat përmbajnë gjithashtu dokumente shtetërore, letërkëmbime, libra të kontabilitetit papal dhe shumë dokumente të tjera që Kisha ka grumbulluar ndër shekuj. Arkivat janë në pronësi të Papës. Megjithatë, ju mund të shihni çdo dokument që dëshironi, sepse arkivat nuk janë sekrete, pavarësisht nga emri i vendit. Sidoqoftë, nuk është e mundur të hyni në ndërtesë.

L'Archivio Segreto Vaticano: un servizio per la cultura universale

4 Kisha e Zojës Mari e Sionit (Etiopi): Kisha ndodhet në Etiopi, dhe është e pamundur të hyni në të, sepse përmban një nga objektet më të rëndësishme biblike: Arka e Besëlidhjes, e cila, sipas traditës, ka ardhur në Etiopi pasi Menelik vizitoi babanë e tij Mbretin Solomon. Vetëm një murg i zgjedhur ka privilegjin të hyjë në tempull dhe të gjithë të tjerët janë të ndaluar madje të afrohen.

File:In The Precincts Of The Old Church of St. Mary of Zion ...

5 Jiangsu Muzeu Kombëtar i Sigurisë së Arsimit (Kinë): Muzeu Kombëtar i Sigurisë së Arsimit Jiangsu ndodhet në Kinë. Ai përmban dokumente të larta sekrete mbi historinë e spiunazhit kinez. Ekziston edhe një koleksion i armëve, kamerave miniaturë, përgjimit të fshehur, hartave të fshehura në kartona, etj. Njerëzit lejohen të hyjnë, por duhet të jenë shtetas kinezë: ky informacion u ndalohet të huajve. Fotografimi brenda muzeut është i ndaluar.

Chinese spy museum: No foreigners allowed - World news - Asia ...

TË NGJASHME