HomeLifestyle

6 arsye përse peshkaqenët kanë frikë nga delfinët

Kur mendojmë për një specie që “sundon” detet, shumica e njerëzve ndoshta do të përfundojnë me peshkaqenët. Ata janë të mëdhenj, të frikshëm saqë ne jemi mësuar me idenë se janë pikërisht ata përbindëshat e detit.

Pothuajse për habinë e të gjithëve, ka një lloj kafshësh që jeton në det dhe i frikëson peshkaqenët dhe ata janë delfinët. Ja pse.

Delfinët kanë lëvizshmëri më të mirë.
Delfinët kanë një fund bishtor horizontal krahasuar me atë vertikal të një peshkaqeni. Kjo do të thotë se ata kanë një lëvizje më të mirë lart ose poshtë. Kombinoni këtë me nyjet e tyre më fleksibile dhe nuk ka pothuajse asnjë situatë kur një peshkaqen do të jetë në gjendje të tejkalojë një delfin.

Dolphins Have Better Mobility | 6 Reasons Sharks Are Afraid of Dolphins | Brain Berries

Delfinët rrinë në grupe.
Ndërsa një peshkaqen mund të jetë fizikisht më i fortë se një delfin, delfinët udhëtojnë gjithmonë në grupe dhe ata gjithmonë do ti mbrojnë anëtarët e grupit nëse ndonjë nga ata do të sulmohet. Një delfin mbi një peshkaqen mund të marë shumë lehtë një goditje, por një peshkaqen nuk mund të mbajë fitoren kundër disa delfinëve.

Dolphins Hunt In Packs | 6 Reasons Sharks Are Afraid of Dolphins | Brain Berries

Delfinët janë më të zgjuar.
Jo se peshkaqenët e bëjnë situatëna tepër të vështirë për delfinët, por delfinët janë disa nga krijesat më të zgjuara për të bredhur oqeanet. Kur bëhet fjalë për taktikat, peshkaqenët gjithmonë do të humbasin.

Dolphins Are Smarter | 6 Reasons Sharks Are Afraid of Dolphins | Brain Berries

Delfinët janë desh të rënda
Delfinët kanë një gungë që është e gjeneruar për të vepruar si një goditje mashtruese, e cila mund të shkaktojë shumë dëme të brendshme tek peshkaqenët.

Dolphins Are Battering Rams | 6 Reasons Sharks Are Afraid of Dolphins | Brain Berries

Orkat janë gjithashtu pjesë e familjes së Delfinëve.
Dhe orkat dihet që hanë peshkaqenë të mëdhenj të bardhë, sa herë që ushqimi tjetër është i pakët. Orkat janë grabitqarë të vërtetë të ujrave.

Orcas Are Also Part of the Dolphin Family | 6 Reasons Sharks Are Afraid of Dolphins | Brain Berries

Delfinët janë më të shpejtë.
Pavarësisht që kanë lëvizshmëri më të lartë dhe një tru më të madh se peshkaqenët, delfinët janë gjithashtu më të shpejtë në ujë sesa peshkaqenët. Kjo çon në një mundësi të lehtë me pjesën tjetër për të mposhtur peshkaqenin përmes numrave të plotë.

Dolphins Are Faster | 6 Reasons Sharks Are Afraid of Dolphins | Brain Berries


TË NGJASHME