HomeLajme

6 arsyet pse disa njerëz nuk e gjejnë kurrë dashurinë

Përkundër zhvillimit të mediave sociale, vetmia po bëhet një lloj pandemie tani. Rreth 50% e të rriturve kanë vështirësi në gjetjen e një partneri. Ne vendosëm të kuptojmë se cilat janë arsyet që i pengojnë njerëzit të krijojnë marrëdhënie të gjata dhe harmonike.

1

Ju idealizoni marrëdhënien
Gjithkush ka idenë e vetë për lidhjen e përsosur: dikush mund të ketë qenë i frymëzuar nga një film romantik dhe dikush tjetër mund të frymëzohet nga një libër. Por ëndrra që njerëzit kanë është kjo: t’i bëni këto histori dashurie të bëhen të vërteta. Për fat të keq, iluzionet ndonjëherë ngrihen nga realiteti, siç ndodhi me Bridget Jones. Nuk ka marrëdhënia ideale dhe nuk ka çifte të përsosura. Ju duhet të kuptoni se partneri juaj është një person i vërtetë, jo një karakter nga një libër. Pra, kur i vëzhgoni ata në marrëdhënie, kuptoni se ata mund të kenë gabimet e tyre njësoj si dikush tjetër.

2

Ju nuk keni respekt për veten
Respektimi i vetes dhe njerëzve të tjerë është baza e çdo marrëdhënieje, duke përfshirë edhe llojin romantik. A mund ta doni vërtet një person që nuk e respekton veten? Kjo lidhje ka të ngjarë të bazohet në ndjenjat e fajit dhe nuk do të bëjë asgjë të mirë për të dy partnerët. Ju duhet të gjeni vetë mbështetjen tuaj të brendshme për të ndihmuar veten kur jeni i pikëlluar dhe në depresion. Kjo mund të jetë arritje, hobi juaj, njohuritë tuaja ose parimet tuaja udhëzuese, çdo gjë që është e rëndësishme për ju dhe çdo gjë që ju ndihmon të shihni vlerën tuaj. Mos lejoni që dikush t’ju bëjë të dyshoni në rëndësinë tuaj.

3

Ju shkelni hapësirën private të njerëzve të tjerë
Ekziston një mendim se teknikat e manipulimit mund të ndihmojnë në rregullimin e një marrëdhënieje. Por askujt nuk i pëlqen të manipulohet, apo edhe më keq, kur dikush përpiqet të na ndryshojë. Në çdo marrëdhënie, duhet të veproni brenda kufijve të caktuar. Ato përfundojnë ku fillojnë kufijtë e njerëzve të tjerë. Nëse nuk ju pëlqen sjellja e partnerit tuaj, por e dini se ai ende nuk do të ndryshojë asgjë, ju duhet të bëni një zgjedhje: të qëndroni me të ose të largoheni. Ndryshimi i një personi që nuk dëshiron të ndryshojë është i pamundur.

4

Nuk mund të falësh
Gjithkush bën gabime, dhe ju ndoshta keni shumë. Por ndonjëherë, kur bën një gabim, nuk mund ta fitosh besimin, edhe kur je plotësisht i sigurt se kjo nuk do të ndodhë kurrë më. Shpesh, ne jemi shumë të rreptë kur gjykojmë njerëz të tjerë dhe jo aq të rreptë kur vlerësojmë veten. Mos u përpiqni të pranoni gjëra me të cilat nuk jeni dakord, por në të njëjtën kohë mund të jetë e dobishme të mos mbani gjykim. Edhe nëse ndiheni shumë të ofenduar nga ajo që ka bërë personi tjetër, nëse jeni të investuar në marrëdhënie, provojeni përsëri. Jepuni atyre një mundësi tjetër.

5

Ju jeni të fiksuar me veten tuaj
Njerëzit që janë egoist besohet të jenë një nga arsyet kryesore pse shpërbëhen. Nëse një person mendon vetëm për veten dhe nevojat e veta, kjo vërtet mund ta vrasë dashurinë mes tyre dhe partnerit. Edhe nëse ky person mendon se po bën diçka për të mirën e çiftit. Njerëzit egoist duhet të kuptojnë se bota nuk sillet rreth tyre, veçanërisht nëse ata duan një marrëdhënie të suksesshme.

6

Ju nuk jeni gati për një marrëdhënie
Ne jemi përdorur për të trajtuar dashurinë si lumturinë dhe gëzimin përfundimtar. Por ndonjëherë, është më e rëndësishme për njerëzit që të merren me shqetësime më të mëdha përpara se të krijojnë një marrëdhënie. Ndonjëherë ju duhet të jeni vetëm për të qenë në gjendje të rregulloni çdo gjë që është e gabuar dhe të gjeni lumturinë, veçanërisht përpara se të filloni përsëri një marrëdhënie. Kjo mund të jetë më mirë se t’i përkulësh shpatullës së dikujt kur ke një kohë të vështirë. Kjo është mënyra se si e zhvilloni vullnetin tuaj.

/Revista Class/


TË NGJASHME