HomePsikologji

7 Fakte interesante në lidhje me palestrën

Të punuarit duket se është pjesa më e rëndësishme e ditës. Nëse kemi kohë të lirë, disa prej nesh zgjedhin që të ushtrohen në palestër, duke i dhënë turpit mundësin e të paturit forma të bukura. Është një zgjedhje që të gjithë duhet të bëjmë, të gjajmë sadopak kohë për tu ushtruar në palester.

Nëse nuk e keni ditur sot do të ju listojmë disa të mira që na sjell të ushtruarit në palestër.

1. Ndihmon kundër sëmundjeve të zemrës

Ushtrimet janë të mira për tensionin tuaj të gjakut dhe kolesterolin, të cilët janë dy nga faktorët kryesorë në sëmundjet e zemrës. Meqenëse zemra juaj është një nga pjesët më të rëndësishme të trupit tuaj, mund të jetë një ide e mirë ta mbani sa më shëndetshëm.

 7 Interesting Facts About Working Out | Brain Berries

2. Ajo djeg kaloritë

Palestra ju ndihmon për të djegur kaloritë. Ju do të nisni të humbisni edhe peshë, nëse kjo ësht ajo që doni vërtet, palestra është zgjidhja më e mirë e mundshme për një trup sa më elegant.

 7 Interesting Facts About Working Out #2 | Brain Berries

3. Do të arrini rezultate shumë shpejt

Ushtrimi shumë i vështirë ndoshta nuk është ideja më e mirë. Nëse dëshironi të arrini tek ushtimet më të avancuara, këtë do e arrini duke e nisur nga më të thjeshtat. Përpiquni të flisni disa fjalë pa marrë frymë. Nëse nuk mundeni, ju po e shtyni veten shumë fort dhe duhet të stërviteni më shumë ose të bëni një hap prapa, duke e rritur dozën e ushtrimeve nga pak.

 7 Interesting Facts About Working Out #3 | Brain Berries

4. Përmirson shëndetin mendor

Ushtrimi i rregullt mund të ju ndihmojë të përmirësoni gjendjen shpirtërore dhe mirëqenien tuaj mendore. Nëse keni disa luhatje humori, thjesht shkoni për tu ushtruar në palestër dhe do t’ju rregullojë menjëherë!

 7 Interesting Facts About Working Out #4 | Brain Berries

5. Ju dehidraton

Është e vërtet që ne të gjithë humbasim disi gjatë ushtrimeve. Nëse dehidratoheni duke djersitur shumë, performanca juaj e stërvitjes në të vërtetë do të zvogëlohet mjaft. Prandaj sigurohuni që të vazhdoni të pini sa më shumë uji.

 7 Interesting Facts About Working Out #5 | Brain Berries

6. Ju merrni oksigjen përmes trupit tuaj

Ushtrimi do t’ju bëjë të merrni frymë më shumë, duke mbajtur nivelin e oksigjenit tuaj në normën optimale. Pra, pavarësisht sa e vështirë po ushtroheni, frymëmarrja juaj do të sigurohet që trupi juaj të funksionojë ashtu si duhet.

 7 Interesting Facts About Working Out #6 | Brain Berries

7. Mund t’ju lëndojë

Ndërsa ushtrimi është i gjithë argëtim dhe lojëra derisa dikush të humbasë vëmendjen, shanset që ju të merrni një dëmtim serioz mund të jenë mjaft të larta nëse nuk i kushtoni vëmendje. Nëse doni të zvogëloni shanset për të marrë një dëmtim, ka një mashtrim shumë të lehtë: përzieni ushtrimet tuaja. Mos vazhdoni të bëni të njëjtën gjë ose të njëjtën rutinë, pasi kjo do ti jap stres muskujve tuaj.

5 Guaranteed Ways to Get Injured in the Gym (And How to Prevent It)

TË NGJASHME