HomeShëndeti

7 gabimet që bëjmë kur lajm flokët

Në pamje të parë, rutina juaj e larjes së flokëve duket mjaft e lehtë. Por ka disa gabime që nuk mund t’i keni kuptuar kurrë që keni bërë që mund të çojnë në dehidrim të flokëve, thyerje apo madje edhe infeksione të kokës. Dhe ka edhe disa truket që mund ti japin flokëve atë pamjen e freskët të sallonit.

Më posht do tju tregojmë disa gabime që bëni kur lani flokët duke ju ndihmuar të keni flokë të shëndetshëm dhe me shkëlqim.

  1. Larja e flokëve shpesh me shampo!

Sipas ekspertëve mjekësorë, përdorimi i shampos çdo herë që lani flokët nuk është e nevojshme për t’i mbajtur të pastra. Shpëlarja e flokëve me ujë disa herë në javë është e mjaftueshme për të hequr papastërtitë e dukshme. Aplikimi i shampos ka arsye thjesht kozmetike, që mund të largojë vajin nga flokët tuaj. Vaji është thelbësor për flokët e shëndetshëm, pasi e mban të hidratuar dhe e mbron atë nga dëmtimet.

8 Hair Washing Mistakes You May Be Making
  1. Nuk i lani flokët mjaftueshëm dhe përdorni shumë shampo!

Shpëlarja e flokëve për të paktën një minutë para se të aplikoni shampon ndihmon në heqjen e çdo mbetje nga produkti i fundit për kujdesin e flokëve që keni përdorur. Lënia e flokëve tuaj të lagur plotësisht para se të aplikoni shampon është një hap thelbësor për t’i larë në mënyrë efektive. Nëse flokët tuaj janë të lagur nga lart poshtë, shampoja do të bëhet më mirë dhe përhapet më në mënyrë të barabartë. Do t’ju ndihmojë gjithashtu të përdorni më pak shampo kur lani flokët.

8 Hair Washing Mistakes You May Be Making
  1. Ju aplikoni tharsen për flokët pas shampos!

Ne jemi mësuar që pasi lajmë flokët dhe pastaj përdorim tharsen. Por një rutinë e kundërt funksionon më mirë për disa lloje flokësh. Aplikimi i tharses para do t’i bëjë flokët tuaj të duken më voluminoz. Kjo metodë funksionon më së miri për flokë të imët që kanë nevojë për lagështi por shumica e tharseve mund ta peshojnë atë poshtë dhe madje ta bëjnë atë të duket me yndyrë.

8 Hair Washing Mistakes You May Be Making
  1. Ju po aplikoni shampon deri në fund!

Nëse po aplikoni shampon në rrënjë dhe pastaj shtoni disa më tepër në pjesën tjetër të flokëve tuaj, mund të dëmtoni skajet. Rrënjët janë shpesh më të lyerat, dhe duhet të aplikoni shampon në lëkurën e kokës sesa në skajet e flokëve tuaj. Fundet janë zakonisht më të thata, dhe larja e tyre me shampo do t’i bëjë ato të duken edhe më të dehidratuara.

8 Hair Washing Mistakes You May Be Making
  1. Ju pastroni lëkurën e kokës me thonj!

Larja me forcë e kokës mund të shkaktojë gërvishtje dhe mund të shkaktojë infeksione të kokës. Flokët janë më të brishta kur janë të lagura, dhe pastrimi agresiv mund të shkaktojë rënie dhe madje mund të dobësojë gjëndrat. Mënyra më e mirë për të larë flokët tuaj është të masazhoni butësisht rrënjët me gishtat dhe pëllëmbët.

8 Hair Washing Mistakes You May Be Making
  1. I lani flokët me ujë të nxehtë!

Temperatura më e mirë e ujit për larjen e flokëve tuaj është e vakët. Larja e flokëve me ujë të nxehtë mund të bëjë që flokët tuaj lehtë të prishen dhe dobësojnë rrënjët. Uji pak i ngrohtë ndihmon në hapjen e kutikulave të flokëve, dhe flokët thithin më mirë vajin dhe efektet hidratuese të kondicionerit. Është më mirë ta përfundoni rutinën duke shpëlarë flokët me ujë të ftohtë, pasi do t’ju ndihmojë të mbyllni kutikulat.

8 Hair Washing Mistakes You May Be Making
  1. Jeni duke aplikuar tharsen në lëkurën e kokës!

Aplikimi i tharses ne lëkurën e kokës do t’i bëjë rrënjët tuaja gjithnjë e më me vaj. Janë flokët tuaj dhe skajet që kanë nevojë për hidratimin më të madh. Vendosja e tharses pranë kokës tuaj mund të bllokojë gjëndrat e flokëve, duke ngadalësuar rritjen e flokëve dhe rritjen e prodhimit të vajit.

8 Hair Washing Mistakes You May Be Making

TË NGJASHME