HomeLifestyle

7 Kafshët që i përkasin përgjithmonë partnerëve të tyre

Termi: “Kafshët që i përkasin përgjithmonë partnerëve të tyre” nuk ka të bëjë me faktin se kafshët mund të na tregojnë se sa besnik janë. Vetëm 3-5% e tyre kanë një partner për tërë jetën. Le ti shohim më poshtë.

1. “Pasqyrat e diellit” i zgjedhin partnerët e tyre në moshën 4-5 muajsh.
Këta papagallë të vegjël jetojnë në pjesën verilindore të Amerikës së Jugut. Ata janë shumë shoqërorë dhe jetojnë së bashku në kope, duke komunikuar me zëra të lartë. Para se të hyjnë në një lidhje serioze, ata fillojnë duke u ushqyer njëri-tjetrin.

7 Animals Who Belong to Their Partners Forever

2. Vinçet me kurorë gri kanë një ceremoni të veçantë martese.
Këta zogj që jetojnë në Ugandë e marrin marrëdhënien e tyre shumë seriozisht. Për të treguar përkushtimin e tyre, 2 partnerë të rinj kërcejnë me njëri-tjetrin para kopesë, përpara se të zhvendosen diku larg në folen e tyre.

7 Animals Who Belong to Their Partners Forever

3. “Majmunët e bakrit” bëhen xheloz.
Këta lloje majmunësh jetojnë në pyjet e shiut të Amerikës së Jugut. Marrëdhëniet e tyre janë shumë të veçanta në mbretërinë e kafshëve, sepse ato lidhen me partnerët e tyre emocionalisht. Ata madje shqetësohen kur ndahen. Pas sezonit të çiftëzimit, ata qëndrojnë bashkë duke kaluar momentet e tyre romantike të ulur krah për krah me bishtat e tyre të gërshetuar.

7 Animals Who Belong to Their Partners Forever

4. Puffinët e Atlantikut fërkojnë sqepat e tyre së bashku, duke simbolizuar puthjet.
Këta zogj të vegjël rrallë i ndryshojnë partnerët e tyre dhe çdo vit kthehen në të njëjtën fole së bashku me të dashurit e tyre. Pasi nëna krijon një vezë, ajo kujdeset për të ndërsa babai sjell ushqim dhe mbron folenë.

7 Animals Who Belong to Their Partners Forever

5. Kuajt e Bardhë të detit qëndrojnë me njëri-tjetrin derisa njëri prej tyre të ndërroj jetë.
Të dy prindërit janë shumë të përgjegjshëm. Në këtë çift, është femra ajo që duhet të bëjë disa përpjekje për të tërhequr një mashkull. Dhe pasi mashkulli është “i dashuruar”, ata çiftëzohen.

6. Dik-dikët mbrojnë heroikisht partnerët e tyre nga admiruesit e tjerë.
Këto antilopë xhuxhe mund të jenë me madhësi të vogël, por ato kanë zemra të mëdha. Edhe pse konfliktet janë të rralla, meshkujt janë gjithmonë të gatshëm të luftojnë për partneret e tyre. Kur shfaqen grabitqarët, ata ndeshen derisa “armiku” të largohet.

7 Animals Who Belong to Their Partners Forever

7. Otterët mbajnë duart kapur me njëri-tjetrin ndërsa po bëjnë një sy gjumë për të mos humbur partnerin.
Këto kafshë të lumenjve janë një familje e dashur dhe e madhe, që jetojnë së bashku në një komunitet pasi të kenë edhe pasardhës. Ata i ndajnë detyrat e tyre familjare në mënyrë të barabartë.

Cilat tradita të këtyre kafshëve ju pëlqeu më shumë.”? A njihni ndonjë kafshë tjetër që qëndrojnë përgjithmonë me të dashurit e tyre?

7 Animals Who Belong to Their Partners Forever

TË NGJASHME