HomeLifestyle

7 këshilla për t’i bërë të huajt të të pëlqejnë menjëherë

Kur takojmë dikë të ri, na duhen vetëm 7 sekonda. Për të vendosur nëse ndihemi mirë me atë person. Natyrisht, kjo funksionon në dy mënyra. Ky është një presion i madh, veçanërisht nëse jeni një njeri që përjetoni ankth shoqëror, ose thjesht jeni natyrshëm të ndrojtur. Kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar 7 hapa të thjeshtë për t’i bërë ato 7 sekondat e para të rëndësishme.

1. Kontakti me sy.

Kontakti me sy është një shenjë universale e besimit shoqëror, hapjes dhe ndershmërisë. Shikimi në sytë e një personi do t’ju japë një nxitje të menjëhershme. Shqetësoheni për ruajtjen e ekuilibrit midis vetëbesimit dhe mërzitjes? Mbani mend raportin 60:40, dhe ju jeni një fitues.

2. Buzëqesh dhe bota buzëqesh me ty.

Filloni çdo takim shoqëror me një buzëqeshje dhe takimi me njerëz të rinj do të duket si një fllad i freskët. Njerëzit pëlqejnë dhe i kujtojnë njerëzit e tjerë bazuar në mënyrën se si i bëjnë ata të ndihen; buzëqeshja shkakton endorfinë dhe në mënyrë të natyrshme ju shoqëron në mendjet e njerëzve me ndjenjat e tërheqjes.

3. Një përshëndetje modeste…

Komponenti më i thjeshtë – dhe që shpesh neglizhohet – për prezantimet e suksesshme është përshëndetja modeste. Në vend që të filloni një bisedë në mes të rrugës, e cila mund t’i bëjë njerëzit të vënë në dyshim sinqeritetin tuaj, bëni një përpjekje për t’u prezantuar me një “hi” të drejtpërdrejtë. Thuaje atë me një buzëqeshje dhe do jeni në gjysmë të rrugës drejt suksesit shoqëror.

4. Qëndroni lirshëm.

Shumë sinjale mund të dërgohen brenda 7 sekondave, kështu që bëjini të numërohen dhe njoftojeni personin që po takoni se jeni i hapur dhe i besueshëm. Mundohuni të keni gjuhë të relaksuar të trupit: zbërtheni xhaketën tuaj dhe qëndroni drejt.

5. E gjitha është në kënde të ndryshme.

Psikologjia e gjuhës së trupit ka një efekt magjepsës në përshtypjet e para. Përcillni interesin tuaj për personin me një lëvizje shumë pak të perceptuar përpara ndërsa ata po flasin. Imagjinoni që ata janë personi i vetëm në dhomë në atë moment dhe sinqeriteti juaj do të bjerë në sy.

6. Pozitivitet

Pozitiviteti është ngjitës dhe ne të gjithë preferojmë të rrethohemi me njerëz që e bëjnë botën sa më të bukur. Prandaj bëni një përpjekje të ndërgjegjshme për të shmangur komentet negative, dhe personi do t’ju mbajë mend ju, jo ankesat tuaja.

7. Mos harroni se nuk ka të bëjë me ju.

Një gabim klasik që është i lehtë për tu bërë kur jemi nervozë është të flasim për veten tonë. Por një nga mënyrat më të mira për ta bërë veten menjëherë të pëlqyeshëm është të jesh vërtet i interesuar për personin që qëndron para teje: bëj pyetje të menduara dhe dëgjo në mënyrë aktive.


TË NGJASHME