HomeTeknologji

7 lojërat më të frikshme në të gjitha kohërat

Video lojrat kanë evoluar përtej arkadave të vjetra primitive, të cilat njerëzit mund të luajnë, pavarësisht nga mosha. Tani bota e lojrave është plot me projekte të mrekullueshme, secila e re, më e mirë se e fundit. Le të përqendrohemi te ato të mirat. Nëse ju pëlqen të shikoni filma horror, me siguri do të doni të luani këto lojëra të frikshme.

Këtu janë 8 lojërat më të frikshme në të gjitha kohërat!

1. Dead Space (Hapsira e vdekjes)

Në “Hapsira e vdekjes”, ju luani si Isaku, inxhinieri më i mirë në hapësirën e jashtme. Diçka e tmerrshme ndodh me anijen kozmike dhe befas, njerëzit fillojnë të luftojnë në monstrat vdekjeprurëse. Pra, po, është një lojë perfekte tmerri me një atmosferë të mahnitshme.

 Top 8 Scariest Games That Will Terrify You Every 30 Seconds | Brain Berries

2. The Evil Within (E keqja e brendshme)

A ka ndonjë që dëshiron të luajë një lojë nga zhvilluesi legjendar Shinji Mikami, i cili e ka vendosur veten si krijues të lojërave tmerruese me të vërtetë mbresëlënëse? Evil Within kombinon të gjitha tiparet më të mira nga lojërat e mëparshme të Mikami, por në të njëjtën kohë, komploti nuk është i përsosur, dhe loja është monotone herë pas here. Por, pavarësisht kritikës së vlefshme, loja është në të vërtetë mjaft argëtuese. Vetëm modelet e përbindëshit janë spektakolare.

 Top 8 Scariest Games That Will Terrify You Every 30 Seconds #2 | Brain Berries

3. Resident Evil 7 (Banori i keq)

Në këtë filëm ekziston një shtëpi e madhe e mbushur me enigma të përdredhur dhe armiq të pazakontë – të gjitha këto tipare të reja dhe të vjetra e sollën serinë Resident Evil në nivelin ku ne e shohim atë si një lojë tmerri, në vend të një revole mumje.

 Top 8 Scariest Games That Will Terrify You Every 30 Seconds #3 | Brain Berries

4. Isolation (Izolimi)

Loja e “Izolimit’ arriti të rikrijojë atmosferën e pafuqisë së plotë, ku lojtari vazhdimisht pret që të vijë ballë për ballë me të huajin vrasës. Hapat mezi të dëgjueshëm në kanalet, inteligjenca e jashtëzakonshme e përbindëshit dhe sjellja e tij e rastësishme e bëjnë lojtarin të fshihet në një nga pikat e sigurta dhe të qëndrojë atje i friksuar për një kohë shumë të gjatë.

 Top 8 Scariest Games That Will Terrify You Every 30 Seconds #4 | Brain Berries

5. Silent Hill 3 (Kodra e heshtur 3)

Instalimi i tretë i tmerrit të tifozëve të mbijetuar të “Kodrës së Heshtur” ka rezultuar të jetë një nga lojërat më të bukura në të gjithë serialin. Edhe pse loja është shumë e lashtë, është akoma bukur të shikosh fytyrën e re të Heather. Por nuk janë as grafika apo dizajni i lojërave që e bëjnë “Silent Hill 3” një nga lojërat më të frikshme të të gjitha kohërave. Është gjithçka në lidhje me atmosferën e mërzitëshme, tingullin zanor të mahnitshëm dhe skenën emocionuese. Këto gjëra do të gdhenden në kujtesën tuaj përgjithmonë!

 Top 8 Scariest Games That Will Terrify You Every 30 Seconds #5 | Brain Berries

6. The Dark Descent (Zbritja e errët)

A e dini se loja, “The Dark Descent” është teknikisht një lojë indie horror? Edhe pse ndodhit janë mjaft të drejtpërdrejta, lojtari ka të ngjarë të humbasë mendjen e tyre shumë herë ndërsa bërtet në ekran. Në përgjithësi, Amnesia është vizualisht shumë interesante dhe meriton vëmendjen tuaj.

 Top 8 Scariest Games That Will Terrify You Every 30 Seconds #6 | Brain Berries

7. Fatal Frame (Korniza fatale)

Dhe në krye të listës sonë, kemi Fatal Frame 2 nga zhvilluesit japonez TECMO. Kjo lojë nuk është diçka që do të dëshironi të luani vetëm në errësirë. Ekziston diçka e natyrshme e mërzitsme në lidhje me Fatal Frame, duke e bërë atë me të vërtetë lojën më të tmerrshme dhe më të pazakontë të tmerrit të të gjitha kohërave. Vajzat japoneze që enden nëpër fshat plot fantazma të këqija dhe sende të ngrira në kohë, do ta bëjnë çdo njeri të rritur të ndjehet si një fëmijë i pafuqishëm. Oh, dhe ju e dini se si funksionon me fantazmat? Ju nxirrni aparatin tuaj të vjetër për të shkrepur disa foto dhe më pas vëreni se një fantazëm është bërë pjesë e fotografive tuaja.


TË NGJASHME