HomeShëndeti

7 zakone që shkaktojnë dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës

Nëse shpina po ju dhemb, nuk jeni vetëm. Gjysma e njerëzve që punojnë janë të njohur me këtë ndjenjë të bezdisshme të dhembjes në pjesën e poshtme të shpinës. 

Dhe megjithëse shumë njerëz zgjedhin ilaçe për të lehtësuar dhimbjen, kjo nuk është gjithmonë mënyra më efektive për t’u marrë me të. Në fakt, ndryshimi i disa gjërave që bëjmë çdo ditë mund të na ndihmojë ta heqim problemin në rrënjët e tij.

Ne vendosëm të shohim nga afër zakonet e përditshme në dukje të padëmshme që përfundimisht mund të shtrembërojnë shtyllën kurrizore.

1. Vishni funde të ngushta dhe taka të larta.
2. Ju jeni shpesh duke pirë pije me sheqer.
3. Ju jeni të stresuar.
4. Jeni duke fjetur në jastëk të gabuar.
5. Lani enët në mënyrën e gabuar.
6. I përdorni shkallët shumë shpesh.
7. Po lexoni në shtrat.

TË NGJASHME