HomeTeknologji

8 karakteristika të reja që WhatsApp duhet të shtojë nga aplikacionet e tjera

WhatsApp është aplikacioni më i popullarizuar i mesazheve në botë. Kohët e fundit kaloi edhe një rekord historik prej 100 miliardë mesazhesh që dërgoheshin çdo ditë.

Platforma në pronësi të Facebook ka ofruar vazhdimisht përmirësime që nga fillimi i saj në fund të viteve 2000.

Që prej VoIP dhe thirrjeve me video, kontrolleve të përmirësuara të privatësisë, vërtetimit biometrik dhe integrimit Any.do, ne kemi parë shumë karakteristika që vijnë në këtë platformë në vitet e fundit.

Megjithatë, ka shumë më tepër të reja që kompania mund të sjellë për këtë aplikacion. Duke pasur këtë në mendje, ne shikojmë disa karakteristika të tjera që WhatsApp duhet të sjellë nga aplikacionet rivale të mesazheve.

1.Përdorimi i më shumë se 1 numri (Telegram)

Një nga anët negative të përdorimit të WhatsApp është se nuk lejon përdorimin e më shumë se një numri. Karakteristika e dyfishtë e aplikacioneve që shihet në pajisjet nga Samsung, Huawei, Xiaomi dhe disa marka të tjera ju lejon të ekzekutoni dy llogari në një telefon.

Telegram është një nga ata aplikacione që ju lejon të keni deri në tre llogari në një aplikacion. Patjetër që do të dëshironim ta shihnim këtë veçori të zbatuar në një kapacitet zyrtar edhe në WhatsApp.

2. Shënim për veten (Signal)

Signal është një nga aplikacionet e pakta të mesazheve celulare që ju japin hapësirën tuaj për të krijuar shënime, për të ruajtur URL dhe më shumë. E quajtur “Shënim për veten”, kjo duket si çdo kontakt tjetër në listën tuaj. Sidoqoftë, është e rezervuar për shënimet tuaja.

3. Sondazhet (Telegram, Threema)

Një tjetër tipar i Telegramit (dhe ai që gjendet në aplikacionin IM Threema gjithashtu) është aftësia për të drejtuar sondazhe për grupe dhe kanale të ndryshme. Telegrami më vonë u ndërtua mbi këtë themel me Sondazhet 2.0, duke mundësuar kuize, përgjigje të shumëfishta dhe disa shtesa të tjera.

Një tipar sondazhi si ky do të mirëpritet në WhatsApp. Kjo mund t’ju lejojë të vendosni shpejt për një vend dreke me miqtë (pavarësisht pandemisë), për shembull. Shpresojmë, që kompania ta zbatojë këtë veçori të veçantë sa më shpejt pasi duket si një përshtatje e natyrshme për platformën.

4. “Blur faces” para se të dërgoni fotografitë (Signal)

Signal ka mjaft karakteristika të fokusuara në privatësi. Aftësia për të turbulluar fytyrat në një fotografi para se ta dërgoni atë në një kontakt është një tjetër karakteristikë. Kjo mund të aktivizohet duke klikuar thjesht në ikonën e “Blur faces”, duke e ndryshuar opsionin.

Ne do të dëshironim të shihnim diçka të ngjashme në WhatsApp, duke ju lejuar të ndani imazhe pa cenuar privatësinë e të tjerëve që ndodhen në fotografi. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme për protestat, ku autoritetet përdorin sisteme të njohjes së fytyrës për të identifikuar njerëzit.

5. Message reactions (Signal, Telegram)

Reagimet e mesazheve janë të disponueshme në disa aplikacione, përfshirë Discord dhe Slack, Signal dhe Telegram.

Kjo karakteristikë ju lejon të reagoni shpejt ndaj një mesazhi me një emoji, me emoji-në e dëshiruar që i bashkëngjitet mesazhit në fjalë. Në këtë mënyrë, nuk duhet të dërgoni një mesazh që përmban emoji-n si një përgjigje krejt të re në bisedë. Të gjithë do ishim të lumtur nëse edhe WhatsApp do shtojë këtë funksion në aplikacionin e vet.

6. Dërgimi i mesazhit pa zë (Telegram)

Jo çdo mesazh kërkon një përgjigje menjëherë, pasi njerëzit mund të jenë të zënë me çështje më të rëndësishme. Telegram ka një veçori: “dërgoni pa zë”. Thjesht mbani të shtypur butonin “dërgoj” dhe zgjidhni këtë mundësi për të dërguar një mesazh që nuk do të gumëzhinte në telefonin tuaj.

Ne do të dëshironim të shihnim më shumë aplikacione që e adoptojnë këtë veçori (përfshirë WhatsApp), pasi kjo mund të ndihmojë marrësit të përballen me mesazhet hyrëse pa u ndalur në bllokimin e kontakteve ose telefonave të tyre për t’i bërë silent.

7. Mesazhe të planifikuara (Telegram)

Ky është ndoshta një nga tiparet më të kërkuara në WhatsApp, por është në dispozicion në Telegram për më shumë se një vit. Kjo ju lejon të zgjidhni një datë dhe kohë për një mesazh që do të dërgohet.

Kjo karakteristikë mund të jetë e dobishme për urimet e ditëlindjes, apo edhe data të tjera të rëndësishme që duhet t’u dërgoni njerëzve.

8. Verifikimi i kamerës (Kik)

Aplikacioni i mesazheve Kik për një kohë të gjatë ka një ide mjaft të hijshme me tiparin e tij të verifikimit të kamerës. Kjo shton një etiketë “kamera” në fotografitë që janë marrë përmes kamerës së aplikacionit, në krahasim me imazhet e vjetra të shtuara si bashkëngjitje nga galeria juaj.

Ne kemi parë sulme të palëve të treta për të provuar dhe anashkaluar këto etiketime dhe në përgjithësi do t’u rekomandonim njerëzve që të bëjnë fotografi me aplikacionin e tyre të kamerës së telefonit për rezultatet më të mira. Sidoqoftë, një zbatim solid në WhatsApp mund të jetë një mënyrë tjetër e mirë për të luftuar dezinformimin dhe mashtrimet në përgjithësi.

Këtë janë për listën tonë të veçorive të aplikacioneve rivale të mesazheve që duhet të vijnë edhe në WhatsApp. A ka ndonjë veçori që dëshironi të shihni në aplikacion? Na tregoni në komente!


TË NGJASHME