HomeLifestyle

8 këshilla kryesore për të shtënat më të sukseshme me armë

Dëshiron të mësosh të qëllosh me armë? Në këtë udhëzues, ne do t’ju japim 10 këshilla kryesore për të marrë shënjestrën e duhur dhe për të përmirësuar besimin tuaj me një armë. Sidoqoftë, mbani në mend se një armë është një përgjegjësi e madhe që nuk mund ta shfarosni.

Pasi të keni marrë një armë, së pari duhet të dini rregullat themelore të sigurisë së armëve! E keni kontrolluar? Ju duhet të mësoni ta mbani në mënyrën e duhur.

Nëse jeni një kohëmatës i parë ose një pronar i armëve për një kohë të gjatë, nuk është kurrë vonë për tu bërë më mirë. Mos harroni, mbajeni të sigurt, ruani qetësinë dhe lexoni më tej.

1. Mundë të punoni me atë armë

Ju duhet të jeni të sigurt se vendi juaj lejon mbajtjen ose jo mbajtjen e armës. Nëse jo, duhet të keni një licencë për armë për të siguruar që nuk blini, posedoni ose mbani një armë në mënyrë të paligjshme.

Për mbrojtjen në shtëpi, një armë gjahu funksionon më së miri me opsionet e stilit gjysmë automatik, ose stilit të pompës. Nëse planifikoni të mbani një armë zjarri, pistoletat si pistoletë dhe revolverët punojnë më së miri. Për gjuajtje ose të shtëna në distanca të largëta, armët më të mira janë pushkët.

Vetëlëndohet kumanovari me pushkë gjuetie - Telegrafi

2. Mos u nxitoni për tu përmirësuar

Nëse doni të qëlloni ose mësoni bazat, duhet së pari të ngadalësoni. Përqendrohuni në bazat e fotografisë së shikimit, kontrollin e frymëmarrjes dhe kontrollin e shkaktimit me stërvitjen me zjarr të ngadaltë. Të gjitha këto ndihmojnë në përmirësimin e saktësisë suaj dhe sigurojnë që plumbat tuaj nuk do të harxhojnë.

Filloni me një shënjestër bosh dhe qëndroni brenda 5 deri në 25 jardë nga objektivi juaj në varësi të armës tuaj. Xhironi pjesën tjetër të municionit tuaj pa zmadhuar qëllimin e parë. Nëse keni pasur sukses, lëvizni përsëri 10 deri në 50 jardë dhe përsërisni.

Për çdo sukses, lëvizni përsëri dyfish oborret dhe përsërisni derisa të arrini kufirin e diapazonit tuaj. Duhet një kohë e gjatë për të përsosur stërvitjen, por do të godasë saktësinë në trupin tuaj.

Burri kërcënon gruan dhe djalin me pushkë gjuetie | ? LAJME.mk ®

3. Merrni qëndrimin e duhur

Për pushkët ose snajperët, një qëndrim i ulët si qëndrimi i këmbës së kryqëzuar ose kyçin e këmbës së kryqëzuar është më i miri për stabilizimin e prapambetjes. Arma duhet të jetë duke pushuar në shpatullën e dorës suaj dominuese.

Për armë të vogla, mbështetuni pak përpara me një përkulje të lehtë në gjunjë. Qëndrimi më i thjeshtë dhe më i gjithanshëm është vendosja e këmbës suaj dominuese.

Best sniper rifles in the world: the top five precision rifles

4. Mbani një kontroll të mirë

Një gjë e rëndësishme që duhet të keni parasysh para se të mësoni të qëlloni me armë është një kontroll i fortë. Pasja e një kontrolli të mirë zvogëlon lëvizjen e gishtërinjve tuaj që nuk shkaktojnë dëme. Ndihmon duke parandaluar që gishti të mos mbërthehet në një pozicion të përkulur.

Me një kontroll të dobët, prapambetja mund të bëjë që ju të godisni veten me armë ose ajo do të hidhet në ajër. Për të stabilizuar armën tuaj, përdorni dorën tuaj jo-mbizotëruese dhe vendoseni atë mbi dorën tuaj mbizotëruese.

???????? ?? ??? - ? ???? ???? ??????: ???????? ?? ?????????, ???????? ?  ????????, ?????? - Tolksnov.ru

5. Mësoni kur të merrni frymë

Mënyra e mbajtjes së frymës tuaj mund të përmirësojë qëllimin tuaj. Bëni frymë në mënyrë të natyrshme kur qëlloni me ndonjë pistoletë.

Nëse jeni duke përdorur një pushkë, atëherë duhet të mbani frymën tuaj ndërsa qëlloni. Merrni frymë thellë, nxehni gjysmën e saj dhe mbajeni frymën ndërsa tërheq tërheqësin. Pasi të ndjeni që pulsi juaj të rritet, rifilloni dhe merrni një frymë tjetër.

Presidenti: Qëlloni me armë çdo zyrtarë të korruptuar | Lajmi i Fundit

6. Përqendrohuni te praktikimi i qitjes së thatë

Qëllimi i zjarrit i thatë është që ju të mund të organizoni kujtesën e muskujve në mënyrë që të prodhoni një mundësije të mirë të shkallës. Ndihmon këtë për të zvogëluar ndjekjen e informacionit kur praktikoni me plumba të vërtetë.

Ju mund të praktikoni në shtëpi ose të praktikoni më mirë në një gamë të shtënash.

Pse ëndërroni të shtënat. Pse ëndërroni që po ju qëllojnë

7. Njihni Kontrollin Ideal të Trigger-it

Arma juaj nuk mbështetet në forcën që vendosni në presionin e këmbëzës. Nëse e “shtyni” këmbëzën, arma do të tentojë të lëvizë pak nga e majta, djathtas, poshtë ose lart. Vini re se sa më e ngadaltë të jetë tërheqja, aq më e mirë do të jetë goditja juaj.

Shenja juaj e parë duhet të jetë gjithnjë ajo që tërheq këmbëzën pa marrë parasysh se çfarë lloj arme. Shtrydhja me gishtin e mesëm është e rrezikshme sepse ekziston një shans që treguesi juaj mund të shtyjë majën e projektimit. Puna është në ndalesën e rrëshqitjes dhe mund të shkaktojë bllokim kur rrëshqitja prapësohet.

E rëndë! Vritet burri që doli pa maskë në rrugë, presidenti urdhër për të  gjithë: Qëlloni! A e kuptoni? Do të vdisni – URBAN Lajme

8. Meso se kur do të ndalosh

Mund të ketë ditë kur gjërat nuk funksionojnë, kështu që mos harxhoni municionin tuaj ose zakonet e këqija mund të zhvillohen. Zakonet e këqija siç janë gjuajtja pa përqendrim të duhur ose duke e detyruar veten të përsosë një goditje. Këto zakone do të vonojnë praktikën tuaj për të mësuar të qëlloni.

Bëni një standard ku duhet të vazhdoni të shtënat nëse mund të bëni një hit 80% të kohës. Ju gjithashtu mund të kufizoni atë që është brenda mbajtësit të revistës me vetëm 5-8 fishekë në mënyrë që të dini kur të ndaloni. Kontrolloni gjithmonë motin dhe mos e detyroni veten të vazhdoni në të ftohtë ose në një ditë me erë.

? ?????????? ??????? ????????? ??????? ???????? ?? ????????? | zviazda.by

TË NGJASHME