HomeLifestyle

8 mënyra për të shpëtuar veten nga dikush që flet shumë

Një histori “argëtuese” rreth gjyshes së tyre, maces së tyre ose thjesht vazhdimësisë së tyre në punë: Disa njerëz thjesht duan të shprehin mendimet e tyre dhe nuk mund të ndalen. Sigurisht, është e rëndësishme të jesh i sjellshëm dhe të mos i ndërpresësh njerëzit, por kjo mund të arrijë në një pikë ku ata fillojnë të humbin kohën tuaj për gjërat e tyre. Pra, gjëja më e rëndësishme për të bërë këtu është të “luftosh” për veten tënde dhe të dish të shpëtosh nga këta njerëz.

Ne ju sjellim një listë me 8 këshilla të dobishme që mund t’ju ndihmojnë të përfundoni çdo bisedë që ka shkuar shumë larg. Mos u shqetëso, nuk do të dukesh i pasjellshëm, sepse do të dish ta bësh me stil. Le të fillojmë!

1. Të dëgjuarit me mirësjellje

Hapi i parë është të dëgjosh me durim. Është e rëndësishme të kuptoni se çfarë po përpiqet t’ju thotë ky person. Ndoshta, ekziston një mendim i rëndësishëm që ata po përpiqen të shprehin ose një ndjenjë që duhet të tregojnë. Apo ndoshta, ata duan të admirohen. Nëse është diçka vërtet e rëndësishme, fjalimi nuk duhet të zgjasë shumë.

2. Të pyesësh shpesh se cila është pika kryesore

Mund të ndodhë që personi thjesht të devijojë nga tema, duke folur më shumë për gjërat dhe detajet e parëndësishme. Në këtë rast, do të ishte mirë t’i kujtoni se cila është pika kryesore e bisedës suaj. Ju gjithashtu mund t’i pyesni në lidhje me këtë, kështu që ata do të duhet të kthehen nga qielli në tokë. Mbi të gjitha, është mirë t’u tregoni njerëzve se duhet të respektojnë kohën tuaj.

3. Të pyesësh nëse mund t’i ndërpresësh ata

Nëse pas të gjitha përpjekjeve tuaja të mëparshme për të përfunduar bisedën, ato ende nuk ndalen, atëherë mund të jetë koha për të qenë më këmbëngulës. Ju mund t’i pyesni me mirësjellje, por me vetëbesim, nëse nuk mërziten nëse i ndërprisni. Disa prej tyre mund të kuptojnë se biseda është zvarritur për një kohë të gjatë dhe disa prej tyre mund t’ju kërkojnë t’i lini të përfundojnë mendimin e tyre.

Këtu është mirë t’i lëmë të përfundojnë, pasi në të vërtetë nuk keni zgjedhje. Por sapo të ndjeni se ata do të kalojnë në një temë tjetër, ky është shansi juaj për t’i ndërprerë përsëri.

4. Kthimi i tabelave

Pas ndërprerjes së tyre, mund të “ktheni tabelat”. Në vend që të ndaloni bisedën plotësisht, mund të shtoni një koment në lidhje me ta. Shtimi i një historie të ngjashme për veten, qenin ose mikun tuaj mund të ketë në të vërtetë një efekt pozitiv. Ju do t’i bëni ata të provojnë se si ndiheni dhe ata mund të pushojnë së foluri.

5. Thojini atyre se nuk keni kohë

Duke u thënë atyre se nuk keni më kohë t’i dëgjoni, do të tregoni se jeni shumë i zënë në këtë moment dhe nuk mund të shqetësoheni më. Mund të shtoni se sa më shpejt që të keni mbaruar punën tuaj, mund ta përfundoni bisedën. 

6. Pajtohuni për një kohë specifike të bisedës

Kujtimi i tyre se keni një orar të ngushtë gjithashtu mund të funksionojë. Në disa raste, madje mund të ankoheni për mungesën e kohës dhe sasinë e gjërave që duhet të bëhen. Nëse e shihni që ata vërtet dëshirojnë ta përfundojnë fjalimin e tyre, atëherë propozoni një kohë specifike kur mund ta bëni përsëri. Ndërsa e bëni këtë, edhe një herë mund të theksoni se nuk është aq e lehtë për ju ta zgjidhni, pasi keni shumë punë për të bërë.

7. Duke treguar mospëlqimin tuaj

Mund të ndodhë që ata të mos kujdesen për asgjë dhe të mos të ndalojnë së foluri. Ata thjesht duan të tregojnë historinë e tyre të jetës për këdo që takojnë në rrugën e tyre. Nëse asnjë nga truket tuaja për të ndaluar fjalimin e tyre nuk funksionoi, atëherë ju thjesht mund të tregoni se nuk ju pëlqen situata. Gjuha e trupit tuaj së bashku me shprehjen tuaj të bezdisshme të fytyrës do t’u tregojë atyre se fjalimi i tyre nuk është më i mirëpritur.

8. Vetëm largimi

Është e pasjellshme, por efektive. Nëse arrin deri në pikën ku ata po ju ndalojnë të bëni detyrat tuaja dhe po injorojnë gjuhën tuaj të trupit, atëherë kjo mund të jetë një shenjë për ju. Po, është koha për ta lënë vetëm. Mbi të gjitha, ju keni jetën tuaj dhe gjërat në të cilat duhet të përqendroheni.


TË NGJASHME