HomeLifestyle

9 gjëra që ne nuk i vërejmë në shtëpitë tona por që “vrasin sytë” e vizitorëve

Kur hyjmë në shtëpinë e dikujt, është normale të shohim përreth dhe të dalim në përfundime të caktuara për njerëzit që jetojnë atje, përfshirë karakterin, zakonet dhe mënyrën e tyre të jetesës. 

Edhe detajet më të vogla mund të zbulojnë nuanca interesante. Për shembull, disa gjëra mund të na bëjnë të mendojmë se një person është koprrac. Sidoqoftë, jo të gjitha këto supozime janë në të vërtetë të vërteta.

Ne u përpoqëm të dallonim ndryshimin midis të qenit ekonomik dhe koprrac dhe përshkruam një sërë gjërash rreth shtëpisë që flasin shumë për atë që jeton atje.

1. Pantofla të vjetëruara

Këpucët që kanë kaluar të gjitha uljet dhe ngritjet e jetës së pronarit të saj mund të jenë të vlefshme dhe të dashura për zemrën e atij personi. Akoma, ndërsa përpiqemi të ndryshojmë këpucët tona në rrugë mjaft shpesh, ne priremi të harrojmë pantoflat sepse ato janë aq të rehatshme, sa nuk i vërejmë të metat e tyre. Mbi të gjitha, kush tjetër do t’i shohë gjithsesi?

Sidoqoftë, nëse do të keni vizitorë, më mirë lini mënjanë pantofla të tilla dhe u ofroni mysafirëve tuaj diçka për të veshur që është më pak e dashur për ju. Ështënjë ide e mirë të mbani një palë pantofla të veçanta për vizitorët që nuk do të përdoren kurrë nga anëtarët e familjes suaj. Mbani në mend se t’u ofroni mysafirëve tuaj diçka që gjithmonë e mbani në shtëpi nuk është higjienike.

2. Mbetjet në një pjatë sapuni

Gama dhe shumëllojshmëria e detergjenteve në botën moderne janë aq të gjera saqë të gjithë mund të zgjedhin diçka të përshtatshme për buxhetin e tyre. Sidoqoftë, nganjëherë kemi tendencë të mendojmë se hedhja e një pjese sapuni, edhe nëse është pothuajse shumë e vogël për të funksionuar, është shumë harxhuese. Por gjithçka që bëjmë është të lemë ato copa të vogla sapuni në enët tona të bukura me sapun. Në disa raste, ju do të shihni edhe një grumbull copash të tilla në një cep të një dollapi në tualete në ndonjë shtëpi të personave kursimtarë.

3. Mbulesa në mobilje

A ka gjë më të bukur në këtë botë sa mbulesat në mobilje? Po, kjo ishte një pyetje sarkastike. Përkundër faktit se prodhuesit modernë të mobiljeve përdorin pëlhura shumë të qëndrueshme dhe rezistente ndaj njollave ne ende mund të shohim mbulesa mobiljesh në shumë shtëpi që jo vetëm prishin pamjen e përgjithshme, por gjithashtu kërkojnë rregullim të vazhdueshëm.

4. Enët me smalt të copëtuar

Nënat dhe gjyshet tona do të përdornin enët e smaltuara gjatë ditës, prandaj shumë prej nesh i kanë trashëguar ato dhe i përdorin ato edhe sot e kësaj dite. Sidoqoftë, edhe enët e kuzhinës dhe enët e gatimit që zgjasin shumë kanë tendencën të konsumohen. Është mjaft e kuptueshme kur një zonjë 80-vjeçare nuk mund t’i thotë lamtumirë një tenxhere që kishte përdorur për 30-40 vitet e fundit. Sidoqoftë, prania e gjërave të tilla në shtëpi nuk shkakton asgjë tjetër veç konfuzionit.

5. Gota të copëtuara dhe të çara

Koha e mungesës së produkteve është në të kaluarën dhe tani është e mundur të blini gota dhe pjata të lira por tërheqëse, pothuajse në çdo treg. Ato nuk kushtojnë shumë dhe lehtë mund të krijojnë një atmosferë risie dhe rehatie. Sidoqoftë, ndonjëherë mund ta kemi të vështirë t’i themi lamtumirë një filxhani ose pjate të copëtuar për arsye të ndryshme: mbase nuk kemi kohë ta bëjmë ose nuk mund të gjejmë një alternativë të mirë që na pëlqen aq shumë sa artikulli i vjetër. Kjo mënyrë e të menduarit mund të bëhet një zakon i keq, duke bërë që personi të ndalojë së vërejturi papërsosmëritë e vogla në enët e tij të kuzhinës. Por, pa marrë parasysh se cili është arsyetimi juaj, mbani mend se sende të tilla nuk duken kurrë mirë në shtëpinë e askujt.

6. Një fshesë e vjetër në vend të një furçe moderne

Sot, dyqanet janë të bollshme me fshesa të ndryshme moderne dhe estetikisht të këndshme me fortësi të ndryshme që mund të mbledhin me lehtësi dhe në mënyrë efektive mbeturinat e vogla në shtëpi. Ato janë afatgjata, të lehta për t’u përdorur dhe duken bukur. Sidoqoftë, shumë njerëz i mbajnë ende ato spastrues të vjetër. Sidoqoftë, ato nuk duken aspak të paraqitshme dhe vazhdojnë të shkërmoqen dhe prishen me kalimin e kohës. Për më tepër, për të pastruar dyshemenë me këto gjëra, duhet të përkuleni deri poshtë, gjë që nuk është e dobishme për ata që vuajnë nga dhimbja e shpinës.

7. Peshqirët e konsumuar të kuzhinës

Çdo kuzhinë ka një peshqir, është jetike në këtë hapësirë. Por është një gjë tjetër kur peshqiri është i pastër dhe i përdorshëm dhe një histori krejt tjetër kur duket si një copë pëlhyre me vrima dhe fije të dala. Ne mund të vazhdojmë të bindim veten se një pëlhurë e tillë thith lagështi më mirë, por le të jemi të sinqertë: tregu është plot me peshqirë të përsosur pambuku me çmime të lira që thithin dhe pastrojnë po aq mirë.

8. Çarçafët që janë larë shumë herë

Veshjet e krevatit janë një detaj tjetër që mund të zbulojë shumë për karakterin dhe qëndrimin tonë ndaj shtëpisë sonë. Mund të duket se askush nuk e sheh atë në të cilën po fle, por edhe një jastëk i larë shumë herë mund të zbulojë personalitetin tonë të vërtetë. Zakonisht, pëlhura më e lirë fillon të duket keq më shpejt, ndërsa pëlhura me cilësi të lartë dhe të shtrenjta mund të na shërbejnë për një kohë të gjatë dhe akoma duken shkëlqyeshëm. Kjo është arsyeja pse ata që nuk janë të gatshëm të blejnë një seri të re të çarçafëve më shpesh mund të zgjedhin të blejnë disa grupe më të shtrenjta dhe ta harrojnë këtë çështje për disa vjet në të njëjtën kohë.

9. Qese plastike për sende të reja

Kur televizorët me telekomandë u shfaqën për herë të parë në botë, shumë njerëz kishin një qëndrim jashtëzakonisht të kujdesshëm në lidhje me këtë mrekulli të teknologjisë dhe u përpoqën të mbronin sende të tilla me një kujdes të jashtëzakonshëm. Megjithatë, në ditët e sotme, teknologjia është bërë një pjesë e zakonshme e jetës, dhe ju mund të blini një telekomandë TV në çdo dyqan. Tani, vetëm njerëzit më kursimtarë vendosin qese plastike ose mbulesa speciale në telekomandë dhe nuk heqin qesen mbrojtëse nga çdo pajisje e re.


TË NGJASHME