HomeShëndeti

9 këshilla si funksionojn trupi dhe mendja së bashku

Sot, shkenca po pranon që mendjet tona kanë një ndikim mjaft të madh në shëndetin tonë fizik. Trupi dhe mendja janë shumë të lidhura dhe është vërtet mahnitëse sesi proceset e ndryshme në ne mund të kontrollohen dhe nxiten nga secila prej tyre.

Më posht do ju japim disa këshilla të dobishme për ju që të merreni me gjëra dhe situata të ndryshme që ndodhin në trupin tuaj.

  1. Përdorni dorën tuaj jo-mbizotëruese për të ngrënë më pak.

Nëse ju pëlqen snacking dhe ndonjëherë edhe nuk mund të ndalet – ekziston një mënyrë interesante për ta kontrolluar këtë. Kaloni në dorën tuaj jo-mbizotëruese, dhe studiuesit thonë se ju do të hani më pak.

10 Genius Tips That Will Hack Your Body and Mind
  1. Aplikoni akull në dorën tuaj për një dhimbje dhëmbi.

Kjo mund të tingëllojë mjaft e pabesueshme, por një hulumtim ka treguar se një masazh me akull midis gishtit të madh dhe gishtit tregues të dorës në të njëjtën anë si dhimbja e dhëmbit do të zvogëlojë në masë të madhe dhimbjen e dhëmbit tuaj.

10 Genius Tips That Will Hack Your Body and Mind
  1. Flini menjëherë pasi studioni për të mësuar më mirë.

Ky eksperiment tregoi se me të vërtetë funksionon nëse bie në gjumë menjëherë pasi të mësoni diçka të re, do ta mbani mend atë më mirë sesa nëse qëndroni zgjuar për një kohë më të gjatë.

10 Genius Tips That Will Hack Your Body and Mind
  1. Përtyp çamçakëz për tu përqëndruar.

Studiuesit sugjerojnë që përtypja e çamçakëzit ju ndihmon të qëndroni të përqendruar për më gjatë në detyrat që kanë nevojë për përqendrim të vazhdueshëm, si leximi.

10 Genius Tips That Will Hack Your Body and Mind
  1. Një laps në gojë mund të forcojë gjendjen shpirtërore.

Provojeni këtë nëse jeni të stresuar ose në një humor të keq. Një projekt i hulumtimit psikologjik tregoi se mbajtja e shkopinjve në gojë, në një mënyrë që prodhon një buzëqeshje, në të vërtetë do t’ju bëjë më të lumtur.

10 Genius Tips That Will Hack Your Body and Mind
  1. Shkruajini emocionet tuaja para një provimi për të kryer më mirë.

Studiuesit nga Universiteti i Chicikagos besojnë se ky mashtrim mund të funksionojë. Për të marrë një notë më të mirë, thjesht shkruani për ankthin dhe shqetësimet tuaja para provimit.

10 Genius Tips That Will Hack Your Body and Mind
  1. Dëgjoni me veshin tuaj të djathtë për të dëgjuar më mirë.

Zhurma e përditshme në sfond dhe ndërprerjet e përhershme mund të ndikojnë vërtet në aftësinë tuaj për të kuptuar plotësisht atë që dëgjoni. Sidoqoftë, një studim thotë që të dy fëmijët dhe të rriturit dëgjojnë më mirë me veshin e tyre të djathtë.

10 Genius Tips That Will Hack Your Body and Mind
  1. Prishni projekte të mëdha në copa të vogla për të qenë më produktivë.

Specialistët besojnë se çdo detyrë mund të jetë shumë më e menaxhueshme nëse e copëtoni në copa më të vogla. Më pas duhet të mendoni për rendin logjik të plotësimit të atyre pjesëve dhe të krijoni një afat kohor për realizimin e tyre.

10 Genius Tips That Will Hack Your Body and Mind

9.Filloni ditën tuaj me detyrën më të vështirë për të performuar më mirë.

Ne priremi të fillojmë me detyra më të lehta dhe më të këndshme, megjithatë, kjo ndikon në produktivitetin tonë në një mënyrë të keqe. Përkundrazi, një studim sugjeron që duhet të bëjmë të kundërtën – së pari bëjmë detyrën më të vështirë dhe performanca juaj gjatë ditës do të jetë më e mirë.

10 Genius Tips That Will Hack Your Body and Mind

TË NGJASHME