HomeLifestyle

9 lëngjet më të shtrenjta në botë

Zakonisht, ne i konsiderojmë sendet si makina, veshjet dhe bizhuterit si sendet më të shtrenjta luksoze që vetëm pak njerëz mund ti përballojnë çmimet e tyre. Po ju, cilat sende të tjera i konsideroni të shtrenjta? Ndoshta avionët privatë ose pajisje të teknologjisë, por a keni menduar ndonjëherë për lëngjet më të shtrenjta?

Këtu është një listë e 9 lëngjeve më të shtrenjta që gjenden në këtë planet. Nuk janë verërat, as uiskit dhe as ndonjë pije tjetër alkoolike. Le tu hedhim një sy sëbashku.

9. Gjaku i njeriut – 1,500 dollarë / 3.7 litër

Jeni befasuar? Nuk duhet ta bëni, sepse kostoja e gjakut kryesisht varet nga lloji i gjakut. Në fakt ka disa lloje gjaku të cilat janë super të rralla, duke i bërë ato mjaft të shtrenjta. Dhe të mos harrojmë se nuk mund të mbash vetëm gjak në një kavanoz qelqi të thjeshtë. Kostoja e përpunimit është vërtet e lartë.

 10 Most Expensive Liquids In The World | Brain Berries

8. Acidi gama hidroksibutirik (GHB) – 2,500 dollarë / 3.7 litër

Trupi i njeriut sekreton shumë lëngje me yndyrë, por kjo GHB, e cila mund të gjendet në sistemin tonë nervor, gjithashtu shitet si një ilaç i paligjshëm dhe shkon me emrin “ekstazë e lëngshme”.

 10 Most Expensive Liquids In The World #2 | Brain Berries

7. Boja e Printerit të Zi – 2700 dollarë / 3.7 litër

Dakord ka një komplot të tërë global këtu! Për të fituar para, këto kompani të bojës shesin printerët e tyre me një çmim të ulët dhe fitojnë paratë e tyre sa herë që konsumatorët dëshirojnë të mbushin fishekët me bojë, gjë që bëhet çdo 500 faqe. Për disa arsye, boja e zezë, kushton shumë më tepër sesa ngjyrat e tjera.

 10 Most Expensive Liquids In The World #3 | Brain Berries

6. Mërkuri – 3,400 dollarë / 3.7 litër

“Por Mërkuri është një metal”? A nuk duhet të konsiderohen të gjithë metalet teknikisht të lëngshëm? Mërkuri është i vetmi metal që është në formë të lëngshme në temperaturën e dhomës. Njerëzit e përdorën atë në ilaç, por pas disa mijëra vdekjesh kemi kuptuar se nuk është shumë e mirë për kurime.

 10 Most Expensive Liquids In The World #4 | Brain Berries

5. Insulinë – 9,400 – $ 100,000 / 3.7 litër

Insulina është një hormon që prodhohet natyrshëm nga pankreasët tanë, pra pse është kaq i shtrenjtë? Kjo është, njerëzit që vuajnë nga diabeti shpesh nuk mund të prodhojnë insulinë të mjaftueshme, këtu hyn miku ynë i vjetër “kimi”. Insulina sintetike është shumë më e lirë sesa ajo natyrale, kjo është arsyeja pse ekziston ky hendek i madh çmimesh.

 10 Most Expensive Liquids In The World #5 | Brain Berries

4. Chanel Numër 5 – 26,000 dollarë / 3.7 litër

Në vitin 1922, Coco Chanel dhe një kimist Ernest Beaux bënë histori, duke krijuar parfumin më të shtrenjtë në botë. Chanel numër 5.

 10 Most Expensive Liquids In The World #6 | Brain Berries

3. Gjaku i gaforres së kuajve – $ 60,000 / 3.7 litër

Mbi 50 vjet më parë shkencëtarët zbuluan se gjaku blu unik i kësaj krijese është i përsosur për të përcaktuar nëse një produkt mjekësor është i kontaminuar apo jo. Sigurisht, askush nuk interesohet për Gaforret e kuajve.

 10 Most Expensive Liquids In The World #7 | Brain Berries

2. Helmi i Kobrës – 153,000 dollarë / 3.7 litër

King Cobra është një nga gjarpërinjtë më helmues në tokë. Dhe nëse TV ju ka mësuar ndonjë gjë në lidhje me procesin e bërjes së anti-helmit, ju e dini që së pari ne kemi nevojë për helmin për të krijuar antihelmin.

 10 Most Expensive Liquids In The World #9 | Brain Berries

1. Helmi i Akrepit – 39,000,000 $ / 3.7 litër

Helmi i akrepit përdoret për të korrigjuar streset vdekjeprurëse të akrepit, por përbërja e tij unike shërben edhe për disa qëllime të tjera medicinale, si trajtimi i sklerozës së shumëfishtë, sëmundjes inflamatore të zorrëve dhe artritit reumatoid.

 10 Most Expensive Liquids In The World #10 | Brain Berries


TË NGJASHME