HomeLifestyle

9 punët më të rrezikshme në botë

Ju mund të mendoni se keni një punë të lumtur ulur në një karige gjithë ditën dhe është shumë e vërtet pasi nuk e keni idenë se çfarë kalojnë disa njerëz të tjerë gjatë ditës së tyre të punës. Në çdo moment, ata mund të lëndohen por edhe të vdesin!

Këtu janë 9 vendet e para më të rrezikshme në botë.

1. Një prerës pemësh

Arbëristët merren me lartësitë dhe sharrat me zinxhirë tërë ditën dhe çdo ditë. Dhe ky nuk është një profesion shumë i sigurt. Sipas të dhënave të vitit 2017, 72 nga 129 incidente ishin fatale.

1. Arborists | Top 9 Most Dangerous Jobs in the World | Brain Berries

2. Minatorët

Mesatarisht, 50-60 minatorë vdesin gjatë punës çdo vit. Kjo është për shkak të rrëshqitjeve të tokës dhe shpërthimeve gjatë minierave të qymyrit, si dhe nga monoksidi i karbonit dhe helmimi nga metani.

2. Miners | Top 9 Most Dangerous Jobs in the World | Brain Berries

3. Zjarrfikësit

Përkundër faktit se të gjithë zjarrfikësit janë trajnuar plotësisht dhe kanë kaluan nëpër zjarr dhe flakë, rreziku i dëmtimeve të ndryshme dhe vdekja është ende shumë i lartë.

3. Firefighters | Top 9 Most Dangerous Jobs in the World | Brain Berries

4. Larësit e xhamave të godinave të larta

Ju mund ta shihni se si kjo punë mund të jetë vdekjeprurëse. Ju jeni atje vetëm në një godinë shumë të lartë, qindra metra në ajër.

4. High-Rise Window Washers | Top 9 Most Dangerous Jobs in the World | Brain Berries

5. Elektriçist

A e dini se shumica e punës në linjat e tensionit të lartë bëhet me duar të zhveshura? Kush do të pajtohej me këtë? Kjo është pikërisht arsyeja pse ne e quajm një punë të rrezikshme, të qenurit elektriçist.

5. Live Line Electricians | Top 9 Most Dangerous Jobs in the World | Brain Berries

6. Ekspertët e çaktivizimit të bombave

Midis 1996 dhe 2002, më shumë se 500 njerëz vdiqën gjatë operacioneve të çaktivizimit të bombave.

6. Bomb Disposal Experts | Top 9 Most Dangerous Jobs in the World | Brain Berries

7. Shpimet e naftës

Ky profesion nuk është për të gjithë sepse dymbëdhjetë orë në ditë, ju duhet të merreni me materiale jashtëzakonisht të rrezikshme që janë shumë të djegshme. Për më tepër, stërvitësit praktikisht punojnë dhe jetojnë shumë larg civilizimit, qindra milje larg bregdetit më të afërt.

7. Oil Drilling | Top 9 Most Dangerous Jobs in the World | Brain Berries

8. Shërbimi i Rojes Bregdetare dhe Shpëtimit

Është e kuptueshme që kur merren me elementin e paparashikueshëm të ujit, shpëtimtarët rrezikojnë të mos kthehen në shtëpi.

8. Coast Guard and Rescue Service | Top 9 Most Dangerous Jobs in the World | Brain Berries

9. Peshkimi në det të hapur

Kjo punë ka shkallën më të lartë të vdekshmërisë. Kapja e tonit të kaltër është mënyra e vetme për të fituar para për disa peshkatarë. Sidoqoftë, ky profesion është jashtëzakonisht i rrezikshëm jo vetëm për shkak të kushteve të motit por edhe konkurrencës së ashpër mes peshkatarëve.

9. High Seas Fishing | Top 9 Most Dangerous Jobs in the World | Brain Berries

TË NGJASHME