HomeUdhëtime

A e dini se është e ndaluar fotografimi i kullës Eiffel gjatë mbrëmjes?

Në Paris është ndaluar me ligj të bëni fotografi kullës Eiffel natën, megjithëse është një atraksion turisitik.

T’i bëni foto e kullës Eiffel natën është e ndaluar me ligj, pasi ju jeni duke thyer të drejtën e autorit. Nëse ju ndodheni në Paris, keni të drejtë ti bëni foto kullës vetëm ditën dhe askush nuk do t’ju thotë gjë. Sipas kompanisë Franceze SETE që merret me menaxhimin dhe ndriçimin e kullës Eiffel deklaron se është e ndaluar me ligj t’i bëni foto natën.

Image result for eiffel tower
T’i bëni foto kullës natën cilësohet si një punë artistike dhe kjo do të thotë që më parë duhet të merrni leje. Kushdo që dëshiron t’i bëjë foto kullës Eiffel natën duhet të marrë leje nga autoriteti përkatës. Autoritet përkatëse Europiane deklarojnëne se është e ndaluar të shpërndani foto, të cilat janë të mbrojtura dhe janë e drejta e autorit.
Image result for eiffel tower night
Sipas autoriteteve Europiane, e drejta e autorit mbaron 70 vite pasi ka vdekur krijuesi i veprës. Kullës Eiffel iu instaluan dritat në vitin 1985 nga Pierre Bideau. Kjo do të thotë që e drejta e autorit do të jetë e vlefshme edhe për 10 vitet e ardhshme.

TË NGJASHME