HomeLifestyle

A e dini se për çfarë ëndërrojnë qentë? Ja çfarë thonë shkencëtarët e Harvardit

Të gjithë ata që kanë një qen do të njihen me pamjen zbavitëse të kafshës së tyre të dashur duke lëvizur furishëm putrat e tij ose të saj ndërkohë që flenë sikur ndjekin një mace imagjinare.

Por për çfarë ëndërrojnë qentë në të vërtetë? Ndoshta është ushqim i shijshëm apo lodrat e tyre të preferuara? Shkencëtarët në Harvard kohët e fundit gjetën përgjigjen për këtë pyetje interesante.

Sipas hulumtimit të fundit, qentë shpesh ëndërrojnë për njerëzit me të cilët janë më të lidhur – domethënë pronarët e tyre. Këtu keni një shpjegim nga Dr. Deirdre Barrett:

“Njerëzit ëndërrojnë për atë që i shqetëson më shumë gjatë ditës, por në një format të paqartë dhe jo logjik. Ne nuk kemi asnjë arsye të besojmë se kafshët janë ndryshe. Duke pasur parasysh se qentë mund të lidhen jashtëzakonisht me njerëzit, atëherë ka shumë të ngjarë që kafsha juaj po ëndërron fytyrën tënde, erën tënde dhe sa të lumtur të bën. Qeni juaj mund të ëndërrojë të bëjë diçka që ju bezdis”.

Siç mund ta prisni, njerëzit nuk mbetën të paprekur kur dëgjuan këtë studim dhe filluan të ngarkonin fotografi të kafshëve të tyre që flenë së bashku. Shumë njerëz janë prekur aq shumë nga zbulimi, saqë ata thjesht nuk i mbajtën dot lotët. Dhe të gjithë mund ta kuptojmë pse. 

Është një gjë kaq emocionuese të dini se qeni juaj është plotësisht i përkushtuar ndaj jush edhe kur është në gjumë!


TË NGJASHME