HomeShëndeti

A e dini se ushtrimet e gjuhës mund të ndryshojë fytyrën tuaj

Mjekra mund të marrë forma të ndryshme për shkak të gjenetikës, plakjes, dhe shtimit në peshë. Por, siç rezulton, ka edhe një arsye tjetër: sjellja e gabuar e gjuhës. 

Lajmi i mirë është se është e mundur të heqësh qafe këtë tipar fizik. Njerëzit e rinj, me tipare të ngushta, mund të përmirësojnë në mënyrë dramatike konturin e fytyrës së tyre pas heqjes së dhjamit.

Ne kemi kuptuar se çfarë kemi bërë të gjithë gabim. Tani është koha për të korrigjuar sjelljen tuaj të gjuhës dhe më në fund të merrni atë nofullën e mrekullueshme që do të mbani përgjithmonë.

Ajo që ne zakonisht e quajmë një “mjekër të dyfishtë” është plotësia që formohet nën mjekër. Të gjithë kemi pak yndyrë atje, dhe është normale. Sidoqoftë, muskujt tanë të platizmës, i cili lidh qafën me mjekrën, mund të dobësohet. Në këtë rast, më shumë yndyrë mund të grumbullohet këtu, duke shkaktuar plotësinë. Kjo yndyrë shtesë që formohet mbi platizmën nën mjekër quhet “dhjami para-platizmal” dhe është ajo që krijon mjekrën e dyfishtë.

Qëndrimi i dobët i gjuhës lëshon muskulin dhe fillon të formohet një mjekër e dyfishtë. Specialistët thonë se nëse mësojmë se si ta pozicionojmë gjuhën si duhet, është e mundur të heqim qafe mjekrën e dyfishtë dhe të përmirësojmë vijën e nofullës. Ndodh sepse pozicioni i saktë mban të gjithë strukturën e fytyrës.

Qëndrimi i saktë është që gjithmonë gjuha duhet të qëndrojë në pjesën e sipërme të gojës tuaj, duke përfshirë edhe të tretën e poshtme të saj. Ju mund të mësoni ta poziciononi në mënyrë korrekte duke bërë disa ushtrime dhe duke parë gjuhën të pushojë në mënyrë korrekte në fillim ndërsa mësoheni.

Ushtrimi 1
  1. Vendosni majën e gjuhës në çatinë e gojës, menjëherë pas dhëmbëve të sipërm dhe shtypeni atë kundër qiellzës së fortë.
  2. Tërhiqeni pjesën tjetër të gjuhës tuaj në drejtim të çatisë së gojës.
  3. Mbyllni gojën dhe merrni frymë normalisht dhe përpiquni ta mbani në këtë mënyrë gjatë gjithë kohës.
Ushtrimi 2

Nëse nuk mund ta bëni atë të mëparshmin, provoni këtë:

  1. Thuaj tingullin, “N.” Ndërsa po e thoni, mbajeni. Qëndrimi që po përjetoni është ai i duhuri.
  2. Thithni pjesën e pasme të gjuhës në qiellzë.
  3. Vendosni pak presion në pjesën e prapme të gjuhës dhe sigurohuni që presioni të qëndrojë, duke drejtuar gjithçka lart.
  4. Mbajeni aty në çdo kohë – ky është pozicionimi i saktë. Kur harroni se si ta bëni, thoni përsëri tingullin “N”.
Ushtrimi 3

Ky është një ushtrim tjetër për t’u praktikuar:

  1. Merrni një copë të madhe çamçakëzi dhe filloni ta përhapni atë në të gjithë çatinë e gojës tuaj.
  2. Filloni me pjesën e pasme të dhëmbëve dhe përhapeni atë mbrapa aq sa mund të hyni brenda.
  3. Kur të keni mbaruar, mund ta përtypni përsëri dhe më pas të përsërisni të gjithë procesin e përhapjes.

TË NGJASHME