HomeShëndeti

A është e mundur të laheni me qerpikë të zgjatur? Vajza, ja çfarë thonë ekspertët

Larja me qerpikë të zgjatur jo vetëm që është e mundur, por edhe DUHET, pasi pluhuri, yndyra, produktet kozmetike grumbullohen çdo ditë në hapësirën midis qerpikëve dhe e gjithë kjo kontribuon në derdhjen e shpejtë të qerpikëve.

Disa këshilla si të veproni në të tilla raste:

1. Lani fytyrën me ujë të ngrohtë, merrni pastruesin tuaj, shkumojeni në pëllëmbët e duarve dhe aplikojeni me majë të gishtave në sy të mbyllur në drejtim të rritjes së qerpikëve.

2. Pastaj shpëlajeni me ujë me lëvizjet e zakonshme të shpëlarjes.

3. Pastroni butësisht qerpikët me një peshqir ose peshqir letre.

4. Prisni për tharjen e plotë dhe vetëm atëherë, krihni qerpikët e thatë me një furçë të veçantë. ?

5. Mos përdorni produkte agresive që përmbajnë vajra, sapun të zakonshëm. Shkuma për larje është e përsosur. Nëse ka përbërje në sy (eyeliner, hije, etj.), atëherë së pari hiqni përbërjen me shtupa pambuku të zhytura në një produkt pa vaj.

Mos harroni për higjenën e qerpikëve është shumë e rëndësishme të monitoroni jo vetëm pamjen, por edhe higjenën e hapësirës midis qerpikëve.


TË NGJASHME