HomeTeknologji

A i urren audiot WhatsApp? Së shpejti aplikacioni do t’ju lejojë…

Mesazhet zanore mund të hyjnë në histori me këtë veçori të re në të cilën funksionon WhatsApp. Së shpejti do të jetë e mundur të konvertohen mesazhet audio në tekst, siç është zbuluar nga Wabetainfo, një portal i specializuar për lajme dhe thashetheme në lidhje me aplikacionin e mesazheve që i përket Facebook.

Burimi i cituar konfirmon se Apple do të sigurojë teknologjinë e aftë për të transkriptuar memorandumin zanor në tekst, dhe jo në Facebook. Prandaj, përmbajtja audio nuk do të ruhet në serverët e kompanisë së Mark Zuckerberg. Apple gjithashtu do të përdorë transkriptet, të cilat do të ndahen në mënyrë anonime, për të përmirësuar shërbimin e saj të njohjes së të folurit. Funksioni, natyrisht, mund të ishte i disponueshëm vetëm në WhatsApp për iPhone.

Për të shndërruar një shënim zanor në tekst, përdoruesi duhet të klikojë në një opsion të disponueshëm në bisedë dhe të pranojë një leje të veçantë që specifikon se përmbajtja do t’i dërgohet Apple. Duke pranuar, WhatsApp do të hapë një skedë të re me mesazhin zanor dhe mundësinë e transkriptimit të tij që të shfaqet në tekst. Gjithashtu do të jetë e mundur të transkriptoni vetëm një pjesë të audios. Konvertimet e tekstit do të ruhen në vend në pajisje dhe mund të shihen në çdo kohë.

WhatsApp gjithashtu punon në veçori të tjera që shkojnë përtej aftësisë për të kthyer shënimet zanore në tekst. Më i parashikuari është funksioni me shumë pajisje, i cili tashmë është në beta dhe do të lejojë përdorimin e aplikacionit të mesazheve në pajisje të shumta edhe pa e lidhur smartphone me internet. Kjo risi do të sjellë më vete aplikacionin e shumëpritur për iPad, i cili po afrohet të shpallet zyrtarisht.

Paralelisht, aplikacioni i mesazheve në pronësi të Facebook po punon në një funksion që do t’ju lejojë të reagoni ndaj mesazheve duke përdorur emoji. Mundësia e transferimit të bisedave WhatsApp për iOS në Android dhe anasjelltas, po vjen gjithashtu në aplikacion. Në fakt, disa telefona inteligjentë Samsung tashmë e përfshijnë këtë opsion.

WhatsApp gjithashtu ka filluar të aktivizojë kriptimin në kopje rezervë. Një veçori që do t’ju lejojë të mbroni me fjalëkalim kopjet rezervë të bisedave që bëhen përmes iCloud ose Google Drive.


TË NGJASHME