HomeShowbiz

Abuzím dhe trafikim séksual/ Dënohet me 30 vite bùrg këngëtari i njohur amerikan

Një gjykatë ka shpallur fajtor superyllin e R&B, R. Kelly, emri i vërtetë i të cilit është Robert Sylvester Kelly, pasi akùzohej për shantazh dhe trafikim séksual. Me nëntë akùza që rëndojnë mbi të, R. Kelly u dënua me 30 vite bùrg nga juria federale në Brooklyn, Nju Jork.

Krijuesi i hitit numër 1 të R&B në 2003 me titull “Step in the name of love” tashmë e sheh veten pas hekurave si abùzues i vajzave dhe grave të reja, kryesisht atyre me ngjyrë. Megjithatë, sipas mediave amerikane, ky dënim nuk është asgjë krahasuar me shthurjen e Kelly-t përgjatë 25-viteve të fundit, ku “préja” e tij ishin gratë dhe të miturat.

Por si ishte në gjendje R. Kelly që ta shmangte dënimin për një kohë kaq të gjatë, ku nga njëra anë i këndonte Perëndisë në koret e kishës, ndërsa nga ana tjetër kryente kríme?!

Siç shpejgon “MSNBC”,  ka një mënyrë sesi patriarkalizmi dhe krishterimi kombinohen për ta bërë séksualitetin e paligjshëm mashkullor – madje edhe përdhùnimin – të shlyeshëm. Kelly ishte në gjendje të luante në këtë “simfoni” me saktësi. Duke kultivuar një person të keq, i cili gjithashtu këndoi fuqishëm dhe me dëshpërim për shëlbimin dhe Zotin, ai ishte në gjendje të notonte mbi thashethemet që ishin shkruar për të për vite me radhë, veçanërisht nga Jim DeRogatis i Chicago Sun-Times.

Edukimi i Kelly-t si një djalë i korit baptist e ndihmoi atë të kuptonte herët se si të përdorte gjuhën ungjillore të mëkatit dhe faljes për të hedhur hí mbi abùzimet e tij duke pretenduar se kërkon shëlbim nga Perëndia.

Pavarësisht raporteve se ai u martua me këngëtaren 15-vjeçare të R&B, Aaliyah, sepse kishte frikë se e kishte lënë shtatzënë dhe donte t’i shpëtonte ndjekjes penale, pavarësisht historive të shumta të turpshme të Kelly-s duke marrë vajza adoleshente nga një McDonald’s në Çikago, pavarësisht videokasetës pornografike të tij me një vajzë të re, Kelly jo vetëm që shmangu dënimin, por ai gjithashtu shmangi kryesisht kritikat nga kishat e njerëzve me ngjyrë. Kjo filloi të ndryshojë në 2019-ën kur Dream Hampton publikoi një seri me gjashtë pjesë të quajtur ” Surviving R. Kelly ” në Lifetime TV./ GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME