HomePolitikë

Akuzat për shitblerje votash, OSBE: Përgjigje për akuzat, minojnë besimin e publikut

Ambasadori i OSBE-së në Tiranë Bernd Borchardt, në një takim me kryeprokuroren Arta Marku dhe kreun e KQZ-së Klement Zguri, u shpreh se akuzat politikë të bëra për shitblerje votash duhet që të marrin një përgjigje konkrete, pasi në këtë mënyrë minojnë besimin e publikut.

“Akuzat politike për integritetin e shtetit minojnë besimin e publikut, nxis pjesëmarrësit të fokusohen në dekriminalizimin e kandidatëve në zgjedhje. Siç theksohet në raportin e fundit të ODIHR, autoritetet duhet t’i japin përgjigje akuzave për shitblerje votash pasi është vënë në rrezik besimi i publikut”,- tha Borchardt.


TË NGJASHME